dobroge.tv

Live

Testare COVID în farmacii: metoda prin care ministrul Sănătății va avea o evidență mai clară a numărului de persoane infectate

31 martie 2021
Publicitate

Testarea COVID va putea fi făcută în farmacii. Măsura a fost adoptată de Ministerul Sănătății, iar acum urmează ca oamenii să poată afla rapid dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2. Contra-cost, bineînțeles. Reprezentanții farmaciilor au obligația de a raporta la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.

Testare rapidă în farmacii - este metoda prin care ministrul Sănătății vrea să aibă o evidență mai clară a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Farmaciile comercializează, în prezent, teste rapide, care sunt mai ieftine decât cele Real Time PCR. Ministerul Sănătății va livra gratuit către farmacii kituri de testare, iar acestea își vor putea fixa un cost.

Farmaciștii își doresc să participe la consolidarea actului medical și să vină în sprijinul populației, prin tot ceea ce putem face. Compania noastră este dispusă să facă acest pas”, a declarant Elena Ciciu, manager farmacie.

Personalul implicat în activitatea de testare va purta obligatoriu echipament de protecție, pentru a împiedica o posibilă infectare.

În cazul în care cei care se testează în farmacii ies pozitiv, farmaciștii au obligația să încarce pe platforma de la DSP rezultatul, pentru a fi ținut sub observație.

Unii oameni sunt încântați de idee și cred că această măsură va ține mai bine pandemia sub control.

Foarte bine, ca să se știe câți bolnavi sunt”, spune o constănțeancă.

Există și persoane revoltate, care sunt de părere că testarea din farmacie va contribui și mai mult la haosul creat de situația pandemică.

Nu sunt de acord, sunt revoltată pe ei”, spune o constănțeancă.

Și medicii de familie spun că cererea pentru testarea COVID-19 este mare, la cabinete. Oamenii sunt dornici să afle dacă au fost sau nu infectați, iar asta pune o oarecare presiune pe cadrele medicale.

Avem pacienți care doresc. Și eu, la cabinet, am făcut destule teste rapide. Testul rapid este doar orientativ ca să știm ce facem cu pacientul: îl trimitem imediat acasă, se izolează, în cazul în care iese pozitiv”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Avantajul testelor rapide este că rezultatul este disponibil într-un timp scurt. De asemenea, și prețul este mai mic decât cel al unui test de laborator. În cazul unui rezultat pozitiv, acesta trebuie confirmat și de testul Real Time PCR.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233