dobroge.tv

Live

Peste 50.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns luni la Constanţa: aproape 110.000 de persoane din județ s-au imunizat, până în prezent

12 aprilie 2021
Publicitate

Peste 50.000 de doze de vaccin au ajuns astăzi la Constanţa! Noua tranşă va fi utilizată fie pentru rapelul persoanelor vaccinate cu prima doză, fie pentru cei cărora le-a venit rândul pe lista de aşteptare. Până în prezent, s-au vaccinat aproape 110.000 de persoane în tot judeţul Constanţa.

O nouă tranşă de doze de la Pfizer a sosit luni în România. Este vorba de aproape 512.000 de doze, dintre care 50.310 sunt destinate Centrului Regional de Depozitare din Constanța.

Astăzi la Centrul Regional de Distribuție Constanța au mai ajuns 50.310 doze de vaccin Pfizer. Astfel, de la începutul campaniei de imunizare, avem peste 400.000 de doze ajunse în Centrul de Distribuție Regional Constanța. Dacă vorbim despre vaccinare pe județul Constanța, am depășit numărul de 110.000 de persoane imunizate”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa.

Dozele vor fi distribuite în toate centrele de vaccinare din judeţ, precum şi în celelalte judeţe arondate acestui punct regional.

În centrele de vaccinare se utilizează atât dozele din tranşa curentă, cât şi din tranşele anterioare, în funcţie de solicitările transmise.

Cererea mare pentru vaccinare a format cozi lungi de zeci de metri în faţa Pavilionului Expozițional din Constanţa. Șirul de oameni s-a întins până în parcare. De data aceasta, jandarmii au delimitat zona de aşteptare cu garduri metalice.

Eu am făcut de când m-am născut toate vaccinurile”, spune un constănțean.

Mai avem de făcut nişte lucrări şi nu poţi să aduci pe nimeni dacă nu ai vaccinurile”, spune un alt constănțean.

Constănţenii spun că preferă vaccinul celor de la Pfizer, iar din acest motiv au aşteptat chiar şi două luni pentru a se înscrie pe listă.

Am emoţii că la ce se întâmplă...”, spune o constănțeancă.

Reporter: Cu ce tip?

Constănțean: Pfizerul.

Reporter: De ce aşa?

Constănțean: Că e mai bun. Nu au fost atât de multe reacţii adverse şi am decis să fac Pfizer.

Avem lista de așteptare, care este plină. Dar, locuri pe lista de așteptare, există”, a mai declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa.

Până în prezent, în România au ajuns aproape 3.400.000 de doze de vaccin produse de compania Pfizer&BioNTech, iar 3.000.000 dintre acestea au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În municipiul Constanţa rata de infectare a atins luni 5,2 cazuri la mia de locuitori, iar pe întreg județul - 3,86.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233