dobroge.tv

Live

Medicii de familie care acceptă să vaccineze anti-COVID, vor primi mai mulți bani: aceștia vor primi 40 de lei pentru fiecare persoană imunizată

14 aprilie 2021
Publicitate

Medicii de familie sunt „ademeniți” cu mai mulți bani pentru a participa activ la campania de vaccinare. Autoritățile vor să le dea cu 10 lei mai mult pentru fiecare persoană imunizată în cabinetele proprii. Medicii constănţeni rămân însă reticenţi.

Pentru fiecare pacient vaccinat, medicii de familie ar putea primi 40 de lei. Acest lucru ar trebui să accelereze campania de vaccinare, cred autoritățile.

Cadrele medicale rămân, însă sceptice. Chiar dacă ar urma să primească mai mulți bani pentru această activitate, unii medici sunt de părere că oamenii trebuie să se vaccineze la centrele special amenajate. Și asta pentru că întregul proces presupune informarea, programarea, administrarea vaccinului, monitorizarea și raportarea eventualelor reacții adverse pentru fiecare pacient în parte. Ca imunizarea să fie efectuată, ar trebui îndeplinite anumite condiţii.

E vorba de ce se poate face și de ce nu se poate face. Vaccinarea împotriva COVID-19 presupune niște condiții pentru un cabinet medical, este vorba de niște circuite, de spațiu mult mai mare care este necesar, de personal mult mai mult. Sunt mai multe discuții”, a declarant dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Există și medici care spun că banii sunt ultima problemă în procesul de imunizare în cabinet.

Nu ne gândim neapărat la aspectul acesta. Sigur că toată lumea vrea să fie compensată pentru munca pe care o face. Însă nu cred că este principalul motiv al unui medic. Important este să poată să realizeze condițiile și să fie totul în siguranță”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

O parte dintre constănțeni ar prefera să se vaccineze la cabinet. Mai mult, ei cred că dacă ar participa şi medicii de familie la procesul de imunizare a populaţiei, pandemia ar fi învinsă mai repede.

Medicul nostru de familie cred că nu se ocupă cu vaccinările. Nu prea avem acces acum, în pandemie, la medicul de familie”, spune un constănțean.

Se decongestionează, lumea nu mai pierde timp. E foarte bine, se imunizează populaţia mai repede”, spune un constănțean.

Pe cât de doritori sunt oamenii, pe atât de sceptici rămân specialiştii. La Constanţa, potrivit unei prime catagrafieri, doar aproximativ un sfert dintre medicii de familie ar fi dispuși să vaccineze în propriile cabinete.

Până în acest moment, 77 de medici de familie de pe raza județului Constanța și-au dat acceptul pentru a vaccina în propriile cabinete”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Campania națională de vaccinare se află deja în cea de-a treia etapă, destinată populației generale. În cazul în care actul normativ care reglementează procesul de imunizare va intra în vigoare, vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu vor necesita programare pe platforma electronică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233