dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

Caravană mobilă, formată din medici militari, în sprijinul campaniei de vaccinare: Negru Vodă și Adamclisi, primele pe listă

21 aprilie 2021
Publicitate

În Constanța, ca în alte județe din țară, a început astăzi vaccinarea anti-COVID cu ajutorul cabinetelor mobile. Armata dă o mână de ajutor localităților izolate care doresc să-si vaccineze populația. O caravană mobilă formată din medici militari a pornit de astăzi prin satele îndepărtate. Localitățile de la graniță sunt primele vizate: Negru Vodă și Adamclisi, iar vaccinul administrat este Moderna, fapt care a produs confuzie la ţară.

„La Negru Vodă e planificat cu Pfizer și-mi vine cu Moderna acum. De ce? Cine a făcut în locul meu Pfizerul? M-am oprit aici pentru că era Pfizer. M-am înscris la medicul de familie, era vaccinul indicat corect. Acum mă trezesc cu Moderna. Nu-l fac”, spune un localnic.

Căminul Cultural din orășelul de graniță Negru Vodă s-a transformat miercuri dimineață în punct de vaccinare. Unul câte unul, localnicii din satele arondate s-au adunat la vaccinare, în urma anunțului făcut de primărie cu câteva zile în urmă.

M-a anunțat de la cabinetul medical la care m-am înscris, că astăzi la ora 11 va sosi Moderna și că trebuie neapărat să mă înțepe. Să fiu bine vaccinat, aranjat”, spune un alt localnic.

N-a durat mult așteptarea. În câteva minute, fiecare doritor a completat hârtiile necesare și apoi a fost imunizat. 50 de oameni înscriși în prima parte a zilei s-au vaccinat pe bandă rulantă.

Sunt bine. Am fost puțin entuziasmată înainte. Acum să sperăm că nu vor fi reacții adverse. Am așteptat mult, chiar m-am înscris în altă parte. Trebuia să merg vineri dar am zis să merg la mine în localitate”, spune o tânără.

Armata a venit la Negru Vodă pentru că micul orășel nu are medici de familie care să ajute vaccinarea. Singura soluție pe care primarul a găsit-o a fost să cheme ajutoarele de la Constanța. Iar Ministerul Apărării a trimis echipa de vaccinare.

În Negru Vodă avem doar doi medici de familie, la o populație de 5.876 de persoane. Două cabinete, atât sunt. Ei sunt supra-solicitați. Am căutat medici, dar nu am reușit să mobilizăm pe nimeni, de fapt nu au vrut să vină”, a declarat Petcu Urziceanu, primar Negru Vodă.

Când localnicii au văzut că vaccinarea merge repede, s-au dus și neprogramați. Cine s-a prezentat la Căminul Cultural a fost vaccinat pe loc. Echipa mobilă de vaccinare a lucrat prin patru puncte de imunizare deschise în clădire.

Echipa mobilă este formată din personal medical: medicul și asistenta sunt din cadrul Spitalului Militar de Urgență Constanța. Registratorii și echipa logistică, cei care ne asigură transportul și siguranța, sunt din celelalte unități ale Ministerului Apărării Naționale”, a declarat Carmen Grigore, coordonatorul echipelor mobile de vaccinare.

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile a început simultan în șapte județe: Arad, Bacău, Constanța, Ilfov, Maramureș, Mehedinți și Sibiu. Prin centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 - 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233