dobroge.tv

Live

Spitalul Județean din Constanța se confruntă cu criza de citostatice: bolnavii sunt nevoiți să caute medicamente înlocuitoare

27 aprilie 2021
Publicitate

Criza de citostatice nu ocolește nici Spitalul Județean din Constanța. Reprezentanții unității medicale spun că de multe ori, pacienții sunt nevoiți să ia medicamente care înlocuiesc tratamentul de bază. Din păcate, problema nu este una nouă, spun autoritățile.

Bolnavii de cancer din Constanța trăiesc o adevărată dramă. Criza citostaticelor din spitale se adâncește pe zi ce trece. Cele mai populare medicamente care sunt folosite în sfera oncologică sunt și cele mai ieftine, spun autoritățile.

Este vorba, în primul rând, de medicamentele ieftine, care dispar sau se împuținează pentru o perioadă de timp și unele au înlocuitor, altele nu au înlocuitor. Dar oncologii încearcă să le suplimenteze”, a declarat dr. Ioan Tofolean, manager SCJU Constanța.

Problema nu este nouă. Periodic se întâmplă ca spitalele să rămână fără citostatice. De vină ar fi proasta organizare a distribuitorilor, cred reprezentanții unităților spitalicești.

Aprovizionarea cu citostatice întâmpină ciclic mici crize de aprovizionare și treaba e foarte veche”, a mai declarat dr. Ioan Tofolean, manager SCJU Constanța.

Stocurile de medicamente sunt suficiente doar pentru aproximativ o lună. Conducerea susține că va continua să depună eforturi pentru a asigura cantitățile necesare. Potrivit Institutul Național pentru Sănătate Publică, anual peste 50.000 de mii de români mor de cancer. În 2020, aproape 84 de mii de noi cazuri de cancer s-au înregistrat în România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233