dobroge.tv

Live

OXIGENUL PE POST DE MEDICAMENT

Camerele hiperbare pentru recuperarea pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2 funcționează în Constanța

28 aprilie 2021
Publicitate

În Constanța funcționează unele dintre puținele camere hiperbare pentru recuperarea pacienților care au fost bolnavi de COVID-19. Oxigenoterapia s-a dovedit a fi esențială în tratarea sechelelor pulmonare în urma infecției cu SARS-COV2, iar Ministerul Sănătății a dat undă verde folosirii acestui procedeu. Medicii specialiști sunt încântați de decizia autorităților și se laudă cu rezultate spectaculoase. Spun că sute de persoane care au avut forme grave de boală s-au recuperat complet după câteva ședințe în camera hiperbară. Nu toți pacienții pot beneficia însă de acest tratament. Prețul este ridicat, iar oxigenoterapia nu este decontată în România.

Așa arată o cameră hiperbară, plină cu pacienți. În Constanța există una dintre puținele clinici din țară care oferă un astfel de tratament. Cei 13 oameni sunt la începutul procedurii, așa că sunt însoțiți de un medic care îi instruiește și le oferă explicații. În exteriorul camerei au rămas însoțitorii. Domnul Pavel este din Slobozia și și-a adus soție la Constanța la oxigenoterapie. Femeia a trecut prin COVID-19 cu simptome destul de dificile, iar boala i-a afectat 80% din plămâni. Își pune toată speranța în cele 15 ședințe de terapie cu oxigen care i-au fost recomandate de către specialist.

Având COVID, a fost internată în spital, a ieșit și a avut nevoie și acasă de oxigen. Am făcut rost de un aparat cu oxigen pe care l-am folosit zi de zi. Avem două săptămâni de când suntem acasă și am venit aici la clinică pentru rezolvarea situației”, spune domnul Pavel.

Cei mai mulți dintre pacienții care aleg acest tratament alopat se recuperează în proporție de 100%. O ședință trece prin trei faze: comprimare, oxigenare și decomprimare. În funcție de rezultatele computerului tomograf și de indicațiile medicului, este recomandat un anumit număr de ședințe.

Oxigenoterapia durează trei ore. În timpul ședinței, pacienții pot face diverse activități. Se pot uita la televizor, pot citi sau pot rezolva rebus.

Ministerul Sănătății a aprobat oficial camerele hiperbare pentru recuperarea pacienților post-COVID. Tratamentul a fost inclus marți în Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică și reabilitare.

Întradevăr este un lucru extrem de bun recunoașterea beneficiilor terapiei hiperbare. Terapia hiperbară este o terapie importantă în recuperarea pacientului cu afectări pulmonare severe ca cele din cazul infectării cu SARS-COV-2”, a declarat dr. Bogdan Cristian Ion, director medical clinică de medicină hiperbară.

Medicii spun că în etapa de recuperare post-COVID, terapia hiperbară este esențială și aduce numeroase beneficii în plus față de alte tratamente.

De departe este singurul mijloc extrem de eficient în a recupera un plămân proaspăt afectat de COVID. Însă, terapia hiperbară se poate aplica și în primele momente ale bolii, în fenomenul inflamator al plămânului, pentru că scade eficient interleochina și asta fără a mai folosi imunosuprimante cum este corticoterapia sau tocilizumabul”, a mai declarat dr. Bogdan Cristian Ion, director medical clinică de medicină hiperbară.

Terapia hiperbară nu este numai pentru cei care au trecut prin infecția cu SARS-COV-2. Dacă, până acum, intoxicațiile cu monoxid de carbon, septicemiile, arsurile, bolile de radiaţie şi multe alte boli, lăsau sechele grave, acum acestea se pot vindeca într-un interval scurt de timp. Ședințele în camera hiperbară sunt condiționate însă de costuri. Trei ore de oxigenoterapie costă 400 de lei, iar în România nu este decontată de Casa Națională de Asigurări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233