dobroge.tv

Live

Proiect de peste 7,7 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

Proiect de peste 7,7 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia
28 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Membrii Consiliului Local Municipal Medgidia s-au întrunit în ședință, miercuri, 28 aprilie, pentru a vota un proiect esențial în dezvoltarea planului de servicii sanitare.

Urgența acestei acțiuni este justificată de necesitatea rectificării bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel:

  • peste 5 milioane de euro pentru ACHIZIȚIE DE APARATURĂ MEDICALĂ: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie;
  • 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție;
  • 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia. Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016.

Această unitate sanitară importantă, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, a devenit rapid etalon pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți datorită condițiilor, serviciilor și dotărilor puse la dispoziție.


Sursă foto: Tomis News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233