dobroge.tv

Live

Medicii trag un semnal de alarmă asupra mesei de Paști: „Cei care au postit ar trebui să reia cu prudență alimentația normală”

30 aprilie 2021
Publicitate

După cel mai aspru post din timpul anului, masa de Paști este așteptată de toți, de la mic la mare. Atenție, însă! Nu combinați mâncărurile „grele”, iar dacă aveți afecțiuni diabetice sau cardiovasculare, respectați regimul alimentar. Grijă mare și cu băuturile alcoolice care, consumate în exces, pot dăuna grav. Regulile de care trebuie să ținem cont la masa de Paști ni le explică reputatul medic ieșean Tudor Ciuhodaru.

Nu dați startul la mese copioase chiar de la 00:00 sau imediat după slujbă. Așteptați măcar până dimineața sau mai bine, până la orele prânzului. Alimentele, atenție, trebuie introduce treptat. Puteți începe eventual cu o friptură de miel, precedată de o salată de crudități, asociată unei garnituri de legume făcute pe grătar, urmată ideal, de o felie de ananas crud, dar nu din conservă pentru a vă facilita digestia.

Cei care au postit ar trebui să reia cu prudență alimentația normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe și carne de pasăre, urmat de cantități mici de ciorbă și drob.

Fiecare masă ar trebui să conțină un singur aliment concentrat. Considerați concentrat tot ce nu este fruct sau legumă. Așa că friptura, drobul, sarmalele, se vor consuma separat, nefiind recomandate nici măcar amestecurile de friptură cu ouă sau al cărnii de miel cu cartofii. Și nici consumul de dulciuri sau fructe imediat după masă. Ar trebui să asigurăm o pauză de cel puțin jumătate de oră între felurile de mâncare.

Alcoolul trebuie băut cu prudență, putând mai ales în asociere cu mâncarea grasă, să ducă la pancreatite, ulcere, hemoragii”, a declarat conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență Iași, în cadrul emisiunii Rețeta Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233