dobroge.tv

Live

MĂSURĂ ADOPTATĂ DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2, gratuită în farmacie: în Constanța se fac pregătiri pentru ca procesul să poată începe în cele mai sigure condiții

12 mai 2021
Publicitate

Testarea pentru COVID-19 va putea fi făcută în farmacii. Deocamdată, în aceste unități se fac pregătiri pentru ca procesul să poată începe în cele mai sigure condiții. Măsura a fost adoptată de Ministerul Sănătății, iar acum urmează ca oamenii să poată afla rapid dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2. Procedura este gratuită, iar reprezentanții farmaciilor au obligația să raporteze la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.

Sunt testele rapide care le vor fi făcute oamenilor în farmacii în perioada următoare.

„Suntem încântați de publicarea ordinului pentru testarea COVID-19 în farmacii. Nu ne rămâne decât să ne organizăm și să instruim personalul”, a declarat Elena Ciciu, manager farmacie.

Așa arată un test rapid care se va folosi în farmacie. După testare, oamenii vor primi un buletin care va fi urcat pe platformă și raportat de Direcția de Sănătate Publică.

Farmaciile în care se va efectua procedura vor primi un număr de teste de la stat. Acestea vor fi făcute gratuit. În ceea ce privește plata personalului, reprezentanții Colegiului farmaciștilor din Constanța spun că fiecare unitate va decide sistemul de remunerare a personalului.

Oamenii sunt încântați de idee și cred că această măsură va ține mai bine pandemia sub control. Mai mult, procedurile prin care suspecții aflau dacă au sau nu COVID erau destul de anevoioase, cred unii constănțeni.

Nu aveam gust și am sunat la 112. Au venit, m-au testat și mi-au zis să stau o săptămână”, spune o constănțeancă.

Am dat telefon la salvare. Au venit foarte repede și după două zile mi-au dat rezultatul”, spune o altă constănțeancă.

Pacienții sunt destul de receptivi și credem că vor veni să se testeze și la noi în farmacie”, a mai declarat Elena Ciciu, manager farmacie.

În farmacii, se va forma un circuit în care vor avea acces doar cei care vor să se testeze împreună cu personalul echipat corespunzător. Ca și până acum, datele vor fi centralizate și raportate.

Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigen rapide. Vor avea obligația de a raporta către Direcțiile de Sănătate Publică rezultatele tuturor testelor efectuate și situația stocurilor”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Personalul din farmacii va purta obligatoriu echipament de protecție compus din mască chirurgicală, vizieră sau ochelari de protecție, mănuși și halat de unică folosință. În cazul în care iese pozitiv, rezultatul trebuie confirmat și de un test real time PCR.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233