dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Ambulanţierii au protestat alături de colegii lor din toată ţara - ce nemulţumiri au

10 iunie 2020
Publicitate

A fost protest astăzi la toate Serviciile de Ambulanță din țară. Ambulanțierii sunt nemulțumiți că nu primesc creşteri salariale, iar stimulentul de risc nu este acordat în mod egal.

Ambulanţierii din toată ţara au protestat astăzi timp de două ore. Aceştia sunt nemulţumiţi de incertitudinea autorităţilor, de luarea unor decizii incorecte şi de faptul că stimulentul de risc nu se acordă în mod egal.   În Bucureşti, membrii Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” au plantat flori în amintirea colegilor care au murit în urma infecţiei cu noul coronavirus. 

 Angajaţii Serviciului de Ambulanţă din Constanţa au protestat alături de colegii lor din toată ţara. Pe fiecare ambulanţă era ataşat în parbriz un afiş pe care era inscripţionat mesajul “Protest naţional”. 

 “La nivelul unităţilor am afişat pe fiecare ambulanţă afişul cu protest national şi o listă de revendicări. Şi, având în vedere situaţia actuală este tot ce putem face în acest moment”, a declarat Adrian Pisică, vicepreşedinte Ambulanţa Sindicatul 2006.

 Ambulanţierii şi medicii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu au luat decizii corecte şi că se amână anumite proiecte care au impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă. 

 “Nemulţumire de actualitate care ţine de acordarea stimulentului de risc doar persoanelor care au intrat în contact direct. Noi considerăm că lucrătorii din linia întâi, sigur că da, sunt expuşi în permanenţă şi o stimulare în acest sens ar fi fost necesară tuturor”, a precizat Adrian Pisică. 

De asemenea, îşi doresc creşteri salariale, iar stimulentul de risc să fie acordat în mod egal. 

“O nemulţumire care ţine de adoptarea legii statutului lucrătorului din serviciile de ambuanlta care trenează de uneva din 2016 la nivelul unei comisii din Parlament şi nu reuşim să fie adoptat”, a mai spus Adrian Pisică. 

În Bucureşti, delegaţii din toată ţara au protestat în faţa Parlamentului. A fost respectată distanţarea socială, iar membrii Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” au fost îmbrăcaţi în echipamentul de lucru, au avut vestă şi şapcă de protest, mănuşi, mască şi vizieră.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233