dobroge.tv

Live

CRIZA MEDICAMENTELOR CONTINUĂ LA CONSTANȚA

Un alt medicament lipsește din farmacii: este vorba despre un antibiotic care ar trata unul dintre simptomele COVID

18 mai 2021
Publicitate

Criza medicamentelor continuă în pandemie. De data aceasta este vorba despre un antibiotic ce în anumite cazuri ar fi folosit și în tratamentul post-COVID. Vancomicina nu se găsește în farmacii de mai bine de 3 luni de zile. Situația nu stă prea bine nici în spitale, unde medicamentul este deficitar. Medicii atrag atenția că nu trebuie să se abuzeze de această substanță și că trebuie folosită doar sub supraveghere și la indicațiile stricte ale specialistului.

După Euthyrox și Siofor, ne confruntăm cu o altă criză a medicamentelor. Antibioticul Vancomicină este de negăsit la farmaciile din oraș. Pentru că tratează unul dintre simptomele Covid și cererea a fost mare și stocurile s-au epuizat.

De aproximativ trei luni de zile este un produs deficitar, în momentul de față nu îl avem pe stoc, dar este o situație care se remediază în scurt timp. Facem liste, iar în baza lor îi sunăm în momentul în care ne ajunge medicamentul în farmacie”, a declarat Elena Ciciu, manager farmacie.

Medicamentul, eliberat doar în baza unei prescripții medicale, este esențial în tratarea tulburărilor digestive.

Vancomicina este un antibiotic care se folosește în tratarea mai multor infecții severe la nivelul valvelor sau al țesutului care căptușește inima, infecțiilor la nivelul plămânilor, al oaselor, dar și al țesuturilor moi.

Specialiștii atrag însă atenția că nu trebuie să se abuzeze de această substanță. Pentru că nu poate fi folosit oricum, doar anumite cadre medicale ar trebui să-și dea cu părerea atunci când vine vorba de administrarea acestui antibiotic.

Este un antibiotic de rezervă și nu trebuie utilizat așa prin cumpărare liberă din farmacii, pentru că, cu cât îl folosim mai mult, cu atât riscăm să îl epuizăm mai rapid și nici nu vom mai avea tratament. Este un act medical de mare responsabilitate, nici doctorii din spitale nu dau fără să întrebe responsabilul cu antibiotice”, a declarat dr. Sorin Rugină, medic infecţionist.

În cazul în care pacienții bolnavi de COVID-19 au nevoie urgentă de administrarea acestui medicament trebuie să se adreseze unităților spitalicești.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233