dobroge.tv

Live

Atenție la noile simptome Covid! Pierderea mirosului nu mai este o manifestare comună, în cazul infectării cu varianta indiană Delta

Atenție la noile simptome Covid! Pierderea mirosului nu mai este o manifestare comună, în cazul infectării cu varianta indiană Delta
15 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O durere de cap, de gât sau secrețiile nazale sunt acum printre cele mai comune simptome ale COVID-19 în Marea Britanie, țară în care varianta indiană Delta a coronavirusului a devenit dominantă, relatează BBC.

Prof. Tim Spector, care desfășoară un studiu de evaluare continuă privind simptomele Covid, afirmă că varianta Delta poate fi resimțită „mai mult ca o răceală rea”.

Simptomele clasice ale bolii cauzate de coronavirus sunt tusea, febra și pierderea mirosului dar prof. Spector afirmă că acum acestea sunt mai puțin întâlnite, pe baza a mii de persoane care și-au descris simptomele cu ajutorul aplicației Zoe, dezvoltate de autoritățile britanice.

„De la începutul lui mai ne uităm la cele mai importante simptome raportate de utilizatorii aplicației și ele nu sunt aceleași ca înainte”, relatează acesta.

Schimbarea pare să fie legată de răspândirea variantei Delta, identificată pentru prima dată în India și care este responsabilă acum pentru 90% din cazurile de COVID-19 din Marea Britanie.

Febra rămâne destul de întâlnită dar pierderea mirosului nu mai apare în primele 10 cele mai frecvente simptome, potrivit profesorului Spector.

„Această variantă pare să funcționeze ușor diferit”, afirmă acesta, relatând că „oamenii ar putea crede că au doar un tip de răceală sezonieră”. „Ar putea fi simțită ca o răceală rea sau un sentiment de 'ceva nu e chiar în regulă'”, mai spune cercetătorul.

În mod similar, un studiu realizat de Imperial College London cu peste un milion de subiecți din Anglia - când varianta britanică Alfa a devenit dominantă - a descoperit o serie de alte simptome noi asociate cu Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și musculare au fost cele mai puternic asociate cu infecția, pe lângă simptomele clasice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233