dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Peste 1.400 de persoane au ajuns la Spitalul Județean, de Rusalii

CONSTANȚA. Peste 1.400 de persoane au ajuns la Spitalul Județean, de Rusalii
22 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

S-a lucrat fără întrerupere, în timpul minivacanței de Rusalii, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța iar personalul din cadrul UPU a rezolvat sute de urgențe medicale, în fiecare zi. In total, 1474 pacienți au fost investigați în cadrul Unității Primiri Urgențe Constanța în perioada 18.06.2021, ora 08.00 - 22.06.2021, ora 08.00 și, în același timp, aproximativ 800 pacienți au primit tratament de specialitate, fiind internați în secțiile SCJU.

Cei mai mulți dintre pacienții din UPU au fost încadrați pe COD VERDE -1316. Pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile ROȘU și GALBEN (31- cod roșu și 96- cod galben). Pe codurile albastru și alb au fost repartizați 3, respectiv 27 pacienți.

În urma investigațiilor de specialitate, din cele 1474 persoane, au fost spitalizate 362. Cele mai multe internări au fost în secțiile: Pediatrie (57), Obstetrică Ginecologie 1 (36) și Obstetrică Ginecologie 2 (35), Neurologie (28) și Cardiologie (27).

Totodată, în timpul weekendului prelungit, medicii de gardă din cadrul Spitalului Județean Constanța au efectuat 218 de intervenții chirurgicale de urgență (26 la copii și 192 la adulți).

Reprezentanții celei mai mari unități medicale din Dobrogea sunt obișnuiți cu afluxul de pacienți din timpul sărbătorilor legale dar și din timpul verii. In fiecare an, debutul sezonului estival crește și numărul de prezentări în UPU dar și numărul de pacienți care necesită spitalizare.

Sursă foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233