dobroge.tv

Live

La Pavilionul Expozițional mai sunt active doar șase fluxuri de vaccinare, din peste 30 amenajate

Publicitate

Doar șase fluxuri de vaccinare, din peste 30, mai sunt active în prezent la centrul amenajat la Pavilionul Expozițional din Constanța. S-a ajuns în această situație după ce, în ultima perioadă, interesul constănțenilor pentru imunizare a scăzut. De altfel, autoritățile sanitare recunosc că fluxurile active de la Pavilion asigură în totalitate solicitările de vaccinare. În paralel, însă, în speranța că situația se va îmbunătăți, în Constanța continuă, în weekend, maratoanele de imunizare.

Pavilionul Expozițional din Constanța găzduiește cel mai mare centru de imunizare din județ. A fost deschis la începutul lunii februarie. Costurile de funcționare, la momentul respectiv, ajungeau la 50 de mii de lei pe zi, potrivit informațiilor furnizate atunci de autoritățile locale. Lumea făcea coadă în fața centrului pentru imunizare. Acum, situația este la polul opus.

În cele 15 minute cât reporterul Dobrogea TV a stat în fața Pavilionului Expozițional, doar două persoane au intrat pentru a se vaccina. Iar interesul scăzut pentru vaccinare a făcut ca numărul de fluxuri existente, 35, să fie modificat, în urmă cu câteva zile.

La Pavilionul Expozițional Constanța, în acest moment, sunt active șase fluxuri. Vorbim de trei fluxuri de Pfizer, unul de Moderna, unul de AstraZeneca și unul de Johnson&Johnson”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Sunt fluxuri care asigură în totalitate solicitările, dau asigurări autoritățile constănțene. Cu alte cuvinte, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică recunosc că interesul oamenilor pentru imunizare este tot mai scăzut în Constanța. Asta nu înseamnă, însă, că nu se fac eforturi pentru a crește numărul celor care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19.

Vă invit să vă vaccinați, nu numai și nu în ultimul rând, pentru avantajele pe care le aveți, pentru că sunteți niște oameni liberi, puteți avea acces la diverse evenimente, ci în primul și în primul rând, pentru sănătate”, a declarat Cristina Schipor, director DSP Constanța.

Autoritățile organizează periodic maratoane de vaccinare. În weekend, de pildă, vor avea loc două astfel de evenimente, în municipiul Constanța și în Hârșova. În plus, un centru drive through va fi amenajat în parcarea unui centru comecial din Constanța, până duminică, la ora 20. În județ, s-au imunizat, până vineri dimineața, puțin peste 200.000 de persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233