dobroge.tv

Live

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților: „Decontarea serviciul medical se face doar dacă medicul a rezolvat cazul”

03 septembrie 2021
Publicitate

„Decontarea serviciul medical se face doar dacă medicul a rezolvat cazul”, a spus președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților. Concret, medicul va primii banii de la Casa Județeană de Sănătate doar dacă pacientul nu a mai revenit la cabinet. În cazul în care, tratamentul nu a dat roade, acesta poate solicita o nouă trimitere la un alt specialist. Însă înainte va trebui să anunțe medicul care l-a văzut prima oară, pentru a anula consultația.

Dacă noi am mers acum la un ortoped din Ambulatoriu și ortopedul respectiv nu ne-a rezolvat problema sau a rezolvat-o parțial, și ca să putem să ne finalizăm actul medical avem dreptul la continuitatea actului medical. Și atunci, în baza acestui drept, trebuie să solicităm încă o trimitere ca să mergem la o unitate cu un rang superior. Merg la Giurgiu, dar medicul ortoped de la Giurgiu nu mi-a rezolvat problema. Și atunci, dați-mi altă trimitere ca să merg la București. Aici nu se mai poate.

Eu trebuie să merg să-i spun: Nu mi-ați rezolvat problema, nu puteți deconta serviciul acesta pentru că eu trebuie să apelez la un alt medic care-mi rezolvă problema și pentru acel serviciu eu trebuie să decontez. Decontarea serviciului medical se face pe caz rezolvat. Dacă el, medicul ortoped de la Giurgiu mi-a rezolvat cazul, primește banii, dacă nu mi-a rezolvat cazul, atunci eu notific Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Eu trebuie să primesc o altă trimitere către un medic, fie tot din Giurgiu, fie de oriunde alt undeva, de la Târgu Mureș și așa mai departe”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Mai multe despre acest subiect, dar şi alte informaţii puteți afla  în cadrul emisiunii Rețeta Sănătății, de la ora 20.00, realizată de Andreea HaHui.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233