dobroge.tv

Live

Județul Constanța a intrat în valul patru al pandemiei: „Există 20 de locuri la secțiile ATI și acestea pot fi dublate”

06 septembrie 2021
Publicitate

Sunt peste 100 de persoane infectate cu SARS-COV-2 internate în unitățile sanitare din județul Constanța, iar rata incidenței este în creștere. În localitatea Grădina chiar a fost depășit pragul de trei la mia de locuitori, iar la secțiile ATI ar putea fi suplimentate paturile. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, deoarece doar așa putem trece cu bine și peste această etapă.

Nici Constanța nu a scăpat de valul al patrulea de COVID-19. La terapie intensivă au fost aduse paturi suplimentare, în cazul în care cele existente nu vor fi suficiente.

Numărul de paturi ATI libere este de șapte”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Județul Constanta este pregătit din punct de vedere logistic și administrativ pentru valul 4. Nu știu cât de pregătiți suntem fiecare dintre noi. Sunt suficiente paturi pentru bolnavii de COVID. Avem în momentul de față 226 de paturi. Numărul lor poate fi crescut până la aproape 700 cum a fost în valul 3. Există de asemenea 20 de locuri la secțiile ATI și acestea pot fi dublate”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Atât la nivelul municipiului cât și în județ, cazurile sunt în creștere. Există localități în care incidența a depășit deja trei la mia de locuitori.

Avem Cuza Vodă și Horia cu o rată de incidență peste 2 la mie. Grădina are 3,67 la mie”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În acest moment, pe raza județului Constanța sunt internate 106 persoane. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.592 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 393 de persoane izolate la domiciliu”, a mai declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Autoritățile le recomandă oamenilor precauție maximă. Iar vaccinarea rămâne singura soluție în lupta cu COVID- 19.

Faptul că avem sub 1 la mie rata incidenței se datorează tocmai vaccinării populației constănțene într-o proporție de aproape 40%”, a mai declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Oamenii privesc cu îngrijorare perioada următoare. Cei care au trecut deja prin boală știu că nu este de glumit și îi îndeamnă pe oameni să fie precauți și să respecte sfaturile autorităților.

E posibil să fie grav. Depinde acum de imunitatea fiecăruia, de protecție”, spune o constănțeancă.

Oamenii vor înțelege să se protejeze, să se păzească, să evite aglomerația, să evite intrarea în localuri fără mască. Și făcând tot ceea ce se spune că trebuie făcut va fi bine. Eu am trecut prin valul 3 în octombrie”, spune un constănțean.

Situația infectărilor continuă să se agraveze în Constanța. La nivelul municipiului, rata de infectare a ajuns la 0.73 la mia de locuitori, iar în ultimele 14 zile, au fost înregistrate 227 de cazuri. Pe județ rata este de 0.66 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233