dobroge.tv

Live

Cazurile de Covid-19 cresc alarmant. Ministrul interimar al Sănătății, către șefii DSP: Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau verificări în spitale

Cazurile de Covid-19 cresc alarmant. Ministrul interimar al Sănătății, către șefii DSP: Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau verificări în spitale
15 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de rezilienţă care au fost asumate la nivelul fiecărui judeţ. "Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real", le-a transmis ministrul.

"Ministrul interimar al Sănătăţii a susţinut prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass şi Andrei Baciu, dar şi conducerea departamentului de asistenţă medicală din cadrul Ministerului Sănătăţii şi reprezentantul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic", anunţă MS, conform News.ro.

Cseke Attila i-a asigurat pe directorii direcţiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar şi le-a solicitat să acţioneze cu responsabilitate şi solidaritate.

"Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real" , a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferinţă cu direcţiile de sănătate publică.

În perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor trece la creşterea numărului de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă. De asemenea, ministrul interimar al Sănătăţii le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU.

Mai mult, Cseke Attila a cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, dacă este necesar.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți, 14 septembrie, aproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național. Ultima zi cu un număr mai mare de cazuri a fost exact în urmă cu cinci luni, pe 14 aprilie 2021.



sursă foto: News.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233