dobroge.tv

Live

Paturile pentru pacienții COVID vor fi suplimentate: peste 460 de locuri vor fi disponibile în spitalele din județul Constanța

23 septembrie 2021
Publicitate

Vor fi suplimentate paturile din unitățile medicale din Constanța. În total, peste 460 de locuri vor fi disponibile în toate spitalele din județ. Acestea sunt destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care necesită internare. Cele mai multe, 150 sunt la Spitalul Municipal Medgidia și 140 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Decizia a fost luată de Instituția Prefectului în contextul creșterii incidenței în județ și municipiu.

Înmulțirea constantă a numărului de îmbolnăviri pe zi, dar și creșterea incidenței la nivelul județului și al municipiului au dus la reorganizarea instituțiilor sanitare. În Constanța, efectivul de paturi pentru pacienții COVID a fost suplimentat cu aproape 300.

Cele aproape 200 de paturi pe care le aveam disponibile la începutul lunii erau insuficiente. În momentul de față avem 315 pacienți la care se adaugă 35 în secțiile ATI astfel încât în două etape consecutive a fost sporit numărul de paturi disponibile. În momentul de față avem 419 paturi destinate pacienților COVID la care se adaugă 48 de paturi în secțiile ATI la nivelul întregului județ”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Așadar, vorbim de un total de 467 de paturi suport COVID pe raza județului. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța din cele 130 de locuri disponibile pe cele trei secții, majoritatea sunt ocupate de cei cu forme moderat-severe și severe, cu necesar de oxigen. Potrivit reprezentanților unității medicale, aici nu a fost suplimentat numărul de paturi.

Din nefericire, de săptămâna trecută, spitalul deja funcționează cu aproape toate paturile ocupate în permanență, ceea ce face ca în unele situații triajul și managerierea pacienților care sunt aduși direct în curtea spitalului nostru să fie extrem de dificilă. Sper însă ca odată cu suplimentarea paturilor și în celelalte spitale suport COVID, această situație să fie mai ușor de gestionat”, a declarat dr. Ana-Maria Iancu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

În cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Palazu Mare există 20 de paturi pentru tratarea pacienților depistați cu SARS-CoV-2. Locuri disponibile sunt și la Spitalul Județean Constanța.

Spitalul Clinic Județean Constanța dispune în total de 43 de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID. Dintre acestea, 20 sunt destinate adulților, iar trei sunt pentru copii. Dacă vorbim de secția de Terapie Intensivă, aceasta este dotată cu 20 de paturi pentru adulți.

De asemenea, mai sunt 55 de locuri disponibile și la Secția exterioară Agigea. La ora actuală, cele mai multe paturi alocate le are Spitalul Municipal Medgidia – 150 de la 36 de câte dispunea înainte. Și la Spitalul Municipal Mangalia a fost suplimentat numărul lor.

În momentul de față sunt în număr de 25, urmând ca de luni să suplimentăm cu încă 30. Adică ajungem la un total de 55 de cazuri medii severe plus nouă de Terapie Intensivă. Și da, sunt necesare, sunt din ce în ce mai multe prezentări, motiv pentru care la nivel de județ s-a hotărât extinderea numărului de paturi”, a declarat dr. Alina Dan, manager Spitalul Municipal Mangalia.

A crescut totodată și numărul de paturi din secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din județ. De la 32, acum sunt disponibile 48.

La ultima raportare, pe raza județului Constanța existau un număr de 48 de paturi ATI dintre care 13 erau libere”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța. 

Pentru a sta departe de spitale, singura variantă pe care o avem la dispoziție rămâne vaccinarea. Amintim că situația infectărilor continuă să se agraveze în Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233