dobroge.tv

Live

Ministrul Sănătăţii, în vizită la Constanţa! Avertismentul lui Nelu Tătaru: Vama Veche şi Mamaia riscă să devină focare de coronavirus

09 iulie 2020
Publicitate

Momentan nu se impune reinstituirea stării de urgență chiar dacă a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID 19. Însă se monitorizează numărul cazurilor noi. Aceasta este declarația ministrului sănătății prezent astăzi la Constanța. Acesta a mai spus că stațiunile de la malul Mării Negre ar putea să devină focare de coronavirus dacă nu se respectă regulile.

România nu intră într-o nouă stare de urgență, cel puțin nu acum. În funcție de evoluația cazurilor confirmate cu noul coronavirus se decide și acest lucru, spune ministrul sănătății.

„În acest moment nu i-au în calcul dar vedem și evoluția în continuare. Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni prin cele 14 zile prin INSP și Ministerul Sănătății facem o propunere către Comitetul Național pentru Situații de Urgență iar starea de urgență este atributul președintelui României care decide”, a declarat acesta.

Chiar dacă orașul de la malul mării se află pe un loc inferior în ceea ce privește numărul de persoane infectate cu COVID 19, Nelu Tătaru afirma că litoralul este plin în acestă perioadă. Acest lucru înseamnă că numărul cazurilor ar putea crește simțitor.

„În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce înseamnă litoral, iar dacă stăm bine și ne gândim tot ce înseamnă Tulcea și Galați aici vor veni dacă au o problemă”, a precizat ministrul Sănătății.

Pe litoral foarte mulți turiști nu mai țin cont de regulile de distanțare și igienă. Așa se face că Vama Veche și stațiunea Mamaia sunt adevărate furnicare. Ceea ce înseamnă un adevărat pericol.

„Sunt posibilități să devină focare. În acest moment sunt cetățeni de pe întreg teritoriu al țării care se reîntorc în acele teritorii. Noi trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a conchisNelu Tătaru.

Spitalul Clinic Județean Constanța are o secție extinsă pentru bolnavii de coronavirus.

Ministrul Sănătății a mers și la Spitalul de campanie din Constanța. Acesta a fost construit pentru a decongestiona spitalele din oraș și județ. Acesta le-a transmis românilor să respecte regulile de distanțare și chiar dacă, legal, nu îi mai pot obliga să stea în spital ori în izolare la domiciliu, să țină cont că virusul este periculos.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233