dobroge.tv

Live

Mii de constănțeni sunt așteptați în următoarele zile să se vaccineze anti-COVID la centrul de la Pavilionul Expozițional

12 noiembrie 2021
Publicitate

Urmează patru zile de foc pentru angajații centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional. Începând de astăzi până luni inclusiv sunt așteptați peste 1.000 de persoane în fiecare zi. Este vorba de cei care și-au făcut programare. La aceștia se adaugă și constănțenii care vin fără a rezerva un loc pe platformă. Teama de virus sau restricțiile impuse i-au făcut pe mulți să-și administreze serul anti-COVID.

Încă de la primele ore ale dimineții, constănțenii s-au așezat la coadă pentru a se imuniza. Cei mai mulți dintre ei sunt la a doua doză. Potrivit reprezentanților centrului de la Pavilionul Expozițional, peste 1.000 de persoane s-au înscris în fiecare zi pe platforma de vaccinare.

Avem multe programări pentru că se face doza a doua pentru cei care s-au vaccinat acum trei săptămâni și atunci au fost mulți oameni care au făcut prima doză de Pfizer”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Pentru unii dintre ei, decizia de a se vaccina a coincis cu introducerea certificatului verde la majoritatea instituțiilor publice și private. Lipsa mobilității în anumite spații i-a făcut pe unii să-și administreze până la urmă serul anti-COVID19, deși recunosc că nu sunt tocmai împăcați cu acest gând.

Teama. Ne lucrează psihicul. Eu am venit benevol. La mine la serviciu nu se cerea așa ceva, mi se interzice poate la altele: Primărie, pe unde ai nevoie. Asta e, să te mai miști. Te constrânge în casă. Să sperăm că o să fie mai bine”, spune o constănțeancă.

Alții s-au speriat de spitalele pline din județ și și-au dat seama că nu și-ar dori să se alăture celor câteva sute de bolnavi internați.

Pur și simplu nu voiam să ajung pe holurile spitalelor. Ăsta este singurul motiv: să nu ajung să îmi pară rău că nu am făcut vaccinul”, spune un constănțean.

La centru au venit vineri și o parte din cei care au de făcut doza a treia.

Nu mi-a fost teamă deloc, am vrut să îl fac. Cu soția care e asistentă, face și ea acum pe a treia. Ne simțim bine și să știm că suntem asigurați că nu ne îmbolnăvim”, spune un constănțean.

Persoanele care vor să se vaccineze la Pavilionul Expozițional din Constanța trebuie să știe că centrul este deschis zilnic între orele 8-20, inclusiv sâmbăta și duminica.

La centrul de vaccinare amenajat la Pavilionul Expozițional sunt disponibile în acest moment 11 fluxuri: unul pentru Moderna, două pentru Johnson&Johnson și opt pentru serul de la Pfizer.

În momentul de față, la nivelul județului s-au vaccinat cu doză completă aproape 320.000 de persoane, serul de la Pfizer rămânând în topul preferințelor constănțenilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233