dobroge.tv

Live

În farmaciile din Constanţa sunt la mare căutare vitaminele şi Paracetamolul. Medicii trag, însă, un semnal de alarmă

19 noiembrie 2021
Publicitate

Constănțeni care vor să se imunizeze sau bolnavii cu simptome ușoare, cu toții caută diferite medicamente în farmacii. Vitamine, suplimente alimentare și paracetamol - acestea par să fie „armele” în lupta cu noul coronavirus, dar și cu alte viroze cu care au de-a face în sezonul rece. Specialiștii avertizează că tratamentul nu trebuie luat după ureche, deși cei mai mulți apelează la astfel de soluții fără sfatul medicului. Pastilele care inițial par prieteni de nădejde, pot deveni dușmanii organismului.

În farmaciile din Constanța sunt la mare căutare vitaminele, suplimentele alimentare, pastilele pe bază de paracetamol și orice le-ar putea fi de folos oamenilor în această perioadă, pentru a se proteja de virusul SARS-CoV 2. Mulți recunosc că înainte de pandemie nu obișnuiau să ia atâtea medicamente. Acum sunt mai precauți. Le este teamă de noul coronavirus.

"Iau B-urile, D-urile, vitamina C, zinc, magneziu. În alți ani luam dar mai rar, acum încerc să îmi mențin imunitatea pentru boala care este. Mă feresc", a spus o constănţeancă.

"Am niște vitamina D așa în niște sticluțe uleioase. Mi le-a timis fiică-mea din Italia", a mai spus o constănţeancă.

Însă nu toți oamenii cred că suplimentele ajută. Pentru unii, un stil de viață sănătos este suficient pentru a lupta cu diferitele afecțiuni care apar iarna.

"Stau la țară și mănânc sănătos, așa că nu-i problemă", a spus un constănţean.

Dorința oamenilor de a se apăra de virus se vede și în farmacii, unde sunt tot mai multe cereri.

„În această perioadă, există creștere pe aceste produse, oamenii înţelegând nevoia să se pregătească pentru sezonul rece. Paracetamolul este unul dintre cele mai cerute produse, mai ales acum, la început de viroze şi răceli”, a declarat Raluca Văceanu, reprezentant farmacie.

Specialiștii atrag însă atenția și spun că deși se eliberează fără prescripție medicală, suplimentele nu ar trebui luate fără recomandarea medicului.

„Sigur că ne pot dezechilibra. Abuzul de medicamente și suplimente poate conduce la hipervitaminoze care se manifestă ca nişte afecţiuni medicale care se diagnostichează şi sunt destul de greu de tratat. Şi mineralele în exces pot produce dereglări în organismul nostru”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Medicii le reamintesc oamenilor importanța respectării regulilor de igienă și de distanțare socială. Automedicația poate face mai mult rău decât bine. Așadar, cel mai bine vorbiţi cu un specialist înainte de a lua orice medicament. Imunitatea se păstrează printr-un stil de viaţă echilibrat, cu mâncare sănătoasă, mişcare şi mai puţin stres.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233