dobroge.tv

Live

Greva japoneză continuă în toate spitalele din Constanța: „Urmează să ne întâlnim în Consiliul Naţional şi să hotărâm următorii paşi”

28 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Continuă greva japoneză, în toate spitalele din Constanța. Pe geamuri și pe uși este afișat anunțul iar sindicaliștii SANITAS poartă banderole pe braț și ecusoane în piept în semn de protest. Nemulțumirile sunt legate de faptul că majorările salariale nu se vor acorda pentru toți angajații din sănătate.

Reprezentanții Sindicatului SANITAS au cerut salarii de bază pentru toți angajații din sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022.

Nu s-au mai aplicat majorările prevăzute de Legea Salarizării, Legea 153. O parte din salariaţi, o parte din categoriile profesionale au primit majorarea la maximul din grilă. Și au rămas cu salariile la nivelul anului 2018, celelalte categorii, cele cu salariile cele mai mici. Discutăm aici de personal sanitar auxiliar adică brancardieri, infirmiere, liftiere și de personalul tehnic administrativ”, a declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului SANITAS Constanța.

O altă nemulțumire pe care o au angajații se referă la sporurile pe care aceștia le primesc. Sindicaliștii consideră că aplicarea diferențiată generează o discriminare a salariaților.

Sporurile pentru condițiile de muncă se calculează și se raportează total diferit. Cele pentru medicii, asistenți și ambulanțieri se raportează la salariul maxim aferent anului 2022 iar pentru celelalte categorii se raportează la 2018”, a mai declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului SANITAS Constanța.

Săptămâna trecută, zeci de membrii ai Sindicatului SANITAS din Constanța au plecat la București unde au protestat. Atunci Guvernul le-a cerut un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017. Însă, angajații vor continua greva japoneză și în zilele următoare.

Pe perioadă nelimitată. Urmează ca în perioada următoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional şi să hotărâm următorii paşi. Am pichetat Parlamentul României chiar când se vota bugetul de stat. De la Constanța am fost 20 de membri de sindicat”, a mai declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului SANITAS Constanța.

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a cerut membrilor să iasă în pauza de masă în curtea unităţilor, să rămână câteva minute la final de program sau să se prezinte la serviciu în timpul liber, având în vedere că pe durata stării de alertă grevele sunt interzise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233