dobroge.tv

Live

Oraşul Constanţa a reintrat în scenariul roşu. Deşi riscă amenzi de 2.500 de lei, unii constănţeni tot nu poartă mască: ''Mă încurcă, d-aia''

12 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Constanța intră din nou în scenariul roșu. Toate restaurantele, barurile și cafenelele își vor reduce capacitatea la 30% pentru cel puțin două săptămâni, începând din această noapte. Măsura a fost luată pentru că municipiul a depășit de ieri pragul de 3 la mia de locuitori. Cu toate acestea, nu puțini sunt constănțenii care continuă să nu poarte mască sau să o poarte incorect.

Incidența în municipiu și în județ este în continuă creștere. La Constanța, rata infectărilor cu SARS-Cov2 a ajuns miercuri la 3,41. Municipiul a fost încadrat astfel în scenariul roșu. Aceeași situație este și la Eforie, unde incidența este de 3,08 la mia de locuitori.

„Vor intra în vigoare și măsuri restrictive aferente depășirii acestui prag, respectiv accesul în unitățile de alimentație publică este posibil numai pentru 30% din capacitatea maximă, bineînțeles menținându-se solicitarea și necesitatea prezentării unui certificat verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea la intrarea în astfel de unități”, a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.

În ceea ce privește vaccinarea, numărul persoanelor care se imunizează în fiecare zi a rămas constant în ultima perioadă. Județul nostru se menține în top 3 pe țară, după Cluj și București.

„Județul Constanța a reușit să depășească gradul de 57% de acoperire vaccinală. Vorbind de vaccinările doar pe ultimile 24 de ore vorbim de 931 care au ales să se vaccineze pe raza județului Constanța în ultimile 24 de ore”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În ultimele 14 zile, peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în Constanța. Cu toate acestea, nu toți locuitorii de la malul mării sunt responsabili. Unii aleg să nu poarte masca de protecție, iar alții o țin pe post de fular, sub bărbie. Iar motivele sunt întotdeauna altele.

„Am uitat s-o pun”

„Ca să pot coborî. Mă împiedică, mă încurcă, d-aia”

„Mi-a căzut acum”

„Am discutat cu cineva la telefon și ca să se înțeleagă mai bine”

Am dat și peste oameni care purtau măști din materiale textile, deși acestea s-au stabilit a fi neconforme pentru valul cinci al pandemiei, iar decizia a fost luată pe 8 ianuarie.

Autoritățile le recomandă oamenilor să respecte toate regulile de protecție și distanțare.

„Metodele cele mai eficiente pentru a rămâne în afara spitalelor sau în afara suferinței și a bolii, sunt aceleași pe care le cunoaștem, indiferent de varianta de vaccin, de anotimpul în care apare noul val, vaccinare, mască, igienizare”, a precizat prefectul Silviu Coşa.

În acest moment, peste 90 de persoane sunt internate în unitățile medicale din județul Constanța, iar altele peste 2.000 se află în carantină la domiciliu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233