dobroge.tv

Live

Gheorghiţă: Rata de apariţie a miocarditei la grupa de vârstă 5 - 11 ani în SUA a fost de două cazuri la un milion de doze administrate

Gheorghiţă: Rata de apariţie a miocarditei la grupa de vârstă 5 - 11 ani în SUA a fost de două cazuri la un milion de doze administrate
13 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că rata de apariţie a miocarditei la grupa de vârstă 5- 11 ani în SUA a fost de două cazuri la un milion de doze administrate, îndeosebi după a doua doză, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat la categoria de vârstă de peste 12 ani, unde era de aproape zece ori mai mult, scrie news.ro.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la nivel naţional sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani, iar din estimările făcute de Comitetul Naţional de Vaccinare rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii. El a precizat că pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani rata de vaccinare în România este de 17%.

“Această estimare de 20% se bazează pe datele culese din viaţa reală în urmă sondajelor de opinie, care evaluează intenţia de vaccinare. Acesta e un prim aspect. Al doilea aspect, la grupa de vârstă 12-15 ani, noi am demarat campania de vaccinare în 2 iunie şi până la acest moment practic avem o rată de acoperire de vaccinală undeva la 16 - 17%. Din acest punct de vedere mesajul nostru este unul cât se poate de clar şi se bazează pe datele din viaţa reală, în Statele Unite, în momentul de faţă sunt peste 37 de milioane de doze administrate la această grupă de vârstă 5 - 11 ani”, a explicat Gheorghiţă.

El a menţionat că riscul de miocardită este mai redus la grupa de vârstă 5 – 11 ani decât la cea între 12 şi 18 ani.

“Ştiu că principala temere era legată de riscul de miocardită, care se pare că este mult mai redus decât la grupa de vârstă de peste 12 ani, 12- 18 ani. Practic, rata de apariţie a miocarditei la această grupă de vârstă 5 - 11 ani a fost de două cazuri la un milion de doze administrate, în mod deosebit după doza 2 faţă de grupa de vârstă de peste 12 ani, care era de aproape 10 ori mai mult, iar din acest punct de vedere avem date suplimentare care ne arată că vaccinurile împotriva COVID-19 au eficienţă de 91% în prevenirea acelor cazuri de sindroame inflamatorii multisitemice pediatrice. Toţi cei care au înregistrat, care au dezvoltat acest sindrom inflamator multisistemic pediatric şi care au avut nevoie de internare în terapie intensivă erau persoane nevaccinate, spre deosebire de cei care făcuseră un astfel de sindrom inflamator şi care aveau istoric de vaccinare, care nu au avut nevoie de internare”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi, că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare.

Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233