dobroge.tv

Live

Pregătiri pentru sezonul gripal: specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să se vaccineze

06 august 2020
Publicitate

Coronavirusul nu este singurul virus care să-i îngrijoreze pe constănțeni. Din toamnă, odată cu începerea sezonului rece, apar și virozele gripale. Iar în condițiile în care simptomatologia celor 2 boli este foarte asemănătoare, sfatul specialiștilor este ca oamenii să se vaccineze. Din păcate, sunt constănțeni care se cred imuni când vine vorba de viruși. Direcția de Sănătate Publică a început demersurile pentru a primi de la Minister dozele necesare de vaccin antigripal.

Cea mai bună variantă de a ne feri de îmbolnăvire, indiferent despre care dintre cele două virusuri vorbim, este să ne protejăm, să avem o igienă corespunzătoare și să evităm spațiile aglomerate. Și dacă pentru noul coronavirus nu există încă un vaccin, când vine vorba de gripă, avem disponibil această modalitate de prevenție. Din păcate, unii oamenii se cred invincibili. Este și cazul domnului Ioan, un constănțean de 68 de ani. Chiar dacă face parte din categoriile vulnerabile când vine vorba de îmbolnăvire, nu se teme nici de coronavirus, nici de gripă. Nu s-a vaccinat antigripal și nici nu are de gând să o facă în această toamnă.

În schimb, sunt constănțeni pentru care prevenția este foarte importantă. Sfatul specialiștilor este să ne vaccinăm!

Ministerul Sănătății repartizează, în campania de vaccinare antigripală, doze către Direcțiile de Sănătate Publică din țără. Din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire, care beneficiază de testare gratuită, fac parte copiii, gravidele, vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele instituționalizate sau cu boli cronice și personalul medical. Restul categoriilor pot cumpăra vaccinul din farmacii, în cazul în care la medicii lor de familie nu mai sunt disponibile doze.

În fiecare an, Direcția de Sănătate Publică a cerut de la autoritățile naționale aproximativ 150 de mii de doze de vaccin antigripal.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233