dobroge.tv

Live

Medicii și paramedicii de la ISU Dobrogea, de veghe pe plajele de pe litoral

06 august 2020
Publicitate

Au grijă ca fiecare turist sau constățen care ajunge la plajă să fie în siguranță și să nu pățească nimic. Sunt pregătiți să intervină atunci când cineva are nevoie de îngrijire medicală și salvează zeci de oameni în fiecare zi. Vorbim despre medicii și paramedicii SMURD care sunt prezenți în punctele de prim ajutor de pe litoral. Misiunea lor este ca turiștii să aibă o vacanță fără evenimente nedorite.

Această șenilată care poate găzdui doi paramedici și o persoană care are nevoie de ajutor poate ajunge acolo unde ambulanța SMURD întâmpină dificultăți. Este un ajutor prețios pentru cei peste trei sute de medici aflați la datorie zilnic, în stațiunile de pe litoral. Medicii și paramedicii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea și-au împărțit cei peste o sută de kilometri de plajă și supraveghează sănătatea turiștilor din punctele de prim ajutor.

Un punct de prim ajutor de acest gen poate găzdui, în mod normal, o singură persoană. Însă se poate acorda asistență simultan și pentru doi oameni, ținând cont că ambulanța SMURD este staționată permanent lângă cort. De-a lungul litoralului, sunt amplasate opt astfel de corturi.

Insolațiile, arsurile solare, stările de rău cauzate de expunerea îndelungată la soare, dar și cazuri banale precum înțepăturile, sunt doar o parte din provocările cu care se confruntă în fiecare zi personalul medical de la punctele de prim ajutor.

De la începutul verii, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora aproape 800 de persoane, aflate în dificultate, au avut nevoie de ajutor medical, dintre care 313 au necesitat transportul la spital.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233