dobroge.tv

Live

Un nou centru de evaluare pentru pacienții cu COVID-19, la Constanța. Acesta se află în curtea Spitalului de Boli Infecțioase

13 aprilie 2022
Publicitate

Un nou centru de evaluare pentru pacienții cu COVID-19 s-a deschis la Constanța. Acesta se află în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și este al treilea de acest gen care funcționează la momentul actual în județ. Evaluarea în aceste puncte medicale se face doar persoanelor cu forme ușoare sau moderate care pot fi izolate la domiciliu. Deschiderea lui vine într-un moment în care pandemia nu mai dă bătăi mari de cap nici constănțenilor, dar nici cadrelor medicale. Doar 38 de pacienți mai sunt internați în Constanța.

Rata infectărilor a fost miercuri de 1,92 pe municipiu, iar pe județ, incidența a ajuns la 1,15 la mia de locuitori. Deși numărul cazurilor este în scădere, iar pandemia pare că este pe sfârșite, a apărut un nou centru de evaluare COVID-19 la Constanța.

„Centrul de evaluare pentru pacienții cu infecție cu SARS-COV2 este deschis începând de astăzi, are program de la ora 8 la 14”, a declarat Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

La centrul de evaluare lucrează mai multe asistente și doi medici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Unitatea medicală are un număr de patru paturi pentru spitalizare de zi și două cabinete de consultații. Aici pot veni persoanele cu forme ușoare sau medii, condiția este să aibă un test rapid antigen cu rezultat pozitiv, efectuat fie la un laborator acreditat, fie la medicul de familie.

„La acest centru se pot prezenta pacienți cu infecție SARS-COV2 care este confirmată, pacienți care figurează în Corona Forms, se fac evaluări clinice, biologice și imagistice și se poate elibera medicație antivirală”, a declarat Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Veștile sunt îmbucurătoare la Constanța, în contextul pandemiei. Paturile destinate pacienților infectați cu SARS CoV-2 sunt ocupate de tot mai puține persoane.

„În acest moment, pe raza județului Constanța sunt 38 de pacienți COVID internați pe secții și unul pe ATI”, a declarat Tudorel ENE, purtător de cuvânt DSP Constanța.

„Numărul pacienților infectați cu SARS-COV2 a scăzut constant în ultima perioadă, cifrele sunt în continuă modificare”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Și la cabinetele medicilor de familie situația stă mult mai bine față de luna trecută. Cazurile care apar sunt toate forme ușoare sau medii. Chiar și așa, medicii le recomandă constănțenilor să poarte în continuare masca de protecție în interior.

„Avem pacienți Covid, cum v-am mai spus și în alte intervenții, dacă o zi – două nu avem niciun caz, a treia zi avem 2 sau chiar 3. În momentul ăsta eu am 6 pacienți nou depistați cu Covid, nu sunt cu forme grave, dar sunt. Virusul nu a dispărut”, a spus dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

În prezent, la nivelul județului, mai funcționează încă două astfel de centre de evaluare, unul la Spitalul Militar Constanța și unul la Spitalul din Mangalia. În ceea ce privește redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, reprezentanții unității medicale încă nu au un termen exact.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233