dobroge.tv

Live

Peste 730 de constănțeni au ajuns la spital, în minivacanța de Paşte

26 aprilie 2022
Publicitate

Iresponsabilitatea atunci când vine vorba de mâncare vă poate trimite direct la urgențe. Toxiinfecțiile cu ouă, carne sau alcool sunt doar câteva dintre problemele care apar de Paște. Peste 1.200 de constănțeni au apelat de sărbători numărul unic de urgență 112, iar mai bine de jumătate dintre aceștia au ajuns chiar la spital.

De la preparatele tradiționale, la dulciuri și alcool, românului îi place ca meniul de Paște să fie cât mai bogat. Nici anul acesta nu au făcut excepție. De pe mesele constănțenilor nu a lipsit nimic.

Preparatele tradiționale: ouă, cozonac, drob, friptură, de toate. Un tiramisu am făcut, chiar și sarmale”, spune o constănțeancă.

Drob, chec, brioșe, ouă și salată boeuf”, spune o tânără

Însă, nu puțini sunt cei care au nevoie de îngrijiri medicale după acest ospăț generos.

Nici de această dată, la ultimele sărbători nu a fost situația diferită, un flux mare de pacienți a avut nevoie de servicii medicale. Cele mai cerute secții au fost cele clinice pediatrice, gastro-enterologice, dar și cele neurologice.

În medie, peste 300 de cazuri au fost înregistrate în fiecare zi, ceea ce înseamnă că numărul solicitărilor a crescut cu 20% față de o zi obișnuită.

Dacă ne referim la cele patru zile, deci luăm în considerare și ziua de 22, Vinerea Mare, vă putem spune că a fost un număr de 1.254 de solicitări dintre care 737 de pacienți au fost transportați la spital, asta însemnând că 40% asistați și 60% transportați la spital”, a declarat dr. Mirela Bădescu Panțu, director medical Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.

Cele mai multe solicitări s-au concretizat în probleme digestive, atât la copii, cât și la persoane în vârstă.

Abuzurile alimentare însoțite și cu abuzurile de alcool pot determina pancreatite fulgerătoare care sunt boli grave, nu mai vorbim de crizele de stomac, de gastrite, de ulcere, de colicile biliare și toată pleiada de boli care ne duc la urgență în zilele de sărbătoare”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Abuzurile alimentare nu au fost singurele care au stricat sărbătorile pascale ale constănțenilor, zilele acestea au fost și multe accidente rutiere. 12 victime au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o persoană și-a pierdut viața.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233