dobroge.tv

Live

Atenţie la masa de 1 Mai! Specialiștii atrag atenţia că tradiționalii mici și cârnați pot conține substanțe periculoase

29 aprilie 2022
Publicitate

A fost forfotă astăzi în supermarket-uri. Constănțenii au început să se aprovizioneze cu cele necesare pentru grătar. Pentru cei mai mulți oameni, 1 Mai înseamnă o ieșire la iarbă verde cu mici și bere. Atenție, însă! Micii, precum cârnații, dar și sosurile pe care le consumăm pot conține substanțe periculoase.

1 Mai dă startul sezonului de picnic, grătar și camping. Așa că oamenii au început deja să bată magazinele în căutare de obiectele necesare: mese și scaune pliante, grătare, umbrele sau lăzi frigorifice.

Vârf de listă sunt bineînțeles alimentele care vor sfârâi pe grătarele încinse. Micii sunt preferații celor mai mulți români atunci când vine vorba de ziua de 1 Mai.

„Fripturi de porc, de pasăre, pește, mici care sunt cei mai căutați în zilele de 1 Mai”, a spus o constănţeancă.

„Mici și altele în general de porc”, a spus o altă gospodină.

Specialiștii recomandă însă mare atenție la ce punem pe masa de 1 Mai. Tradiționalii mici și cârnați pot conține substanțe periculoase.

„La unele mărci de mititei conținutul de carne este în jur de 60%. Diferența până la 100% este preluată de fibre de cartofi, fibre de mazăre, agenți de îngroșare, antioxidanți, monoglutamat de sodiu pentru a intensifica gustul, aromă de carne”, a declarat Costel Stanciu, președinteAsociația pentru Protecția Consumatorilor.

Nici sosurile nu sunt cele mai sănătoase. Acestea conțin mulți conservanți.

Pe lângă carnea pusă pe grătar, cei mai mulți dintre români preferă să consume și sosuri. Însă, trebuie să știe că acestea sunt și unele dintre cele mai nocive produse. De exemplu, am ales la întâmplare un ketchup de pe raft. O să vă citesc ce este pe eticheta lui, în afară de apă, pastă de tomate, zahăr și oțet, se găsesc și o mulțime de alți aditivi precum benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, antioxidant acid ascorbi, dar și gumă xantan.

Deși nu sunt cele mai sănătoase, un muștar și un ketchup nu pot lipsi de la grătar, spun unii constănțeni. Așa că se uită atent la eticheta produselor înainte de a le pune în coș.

Ingrediente nocive sunt și în pâinea feliată, iar grijă trebuie să avem și atunci când cumpărăm bere la PET sau în cutii de aluminiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233