dobroge.tv

Live

Vaccinarea antigripală începe mai devreme anul acesta

21 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Sezonul virozelor respiratorii se apropie cu pași repezi. Din toamnă, constănțenii se pot imuniza. Medicii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să se vaccineze. Mai ales că simptomatologia dintre COVID-19 și gripă sunt foarte asemănătoare. Direcția de Sănătate Publică a început demersurile pentru a primi de la minister dozele necesare de vaccin antigripal.

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme anul acesta. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, oamenii ar putea să se imunizeze încă din luna septembrie și nu din octombrie așa cum era în anii anteriori.

Gripa se poate transmite foarte ușor de la o persoană la alta, fie prin tuse sau strănut, fie prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Unii constănțeni au înțeles importanța imunizării așa că aleg să se vaccineze de la an la an.

Însă nu toți sunt pro vaccinare. Unii sunt de părere că vaccinul este inutil, alții spun că nu s-au îmbolnăvit până acum și nu au nevoie de imunizare.

Simptomele gripei sunt următoarele: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap și dureri musculare. Simptome care se regăsesc și în cazul bolii COVID-19.

Vaccinul poate fi achiziționat și din farmacii, în cazul în care la medicii lor de familie nu mai sunt disponibile doze. Copiii, gravidele, vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele instituționalizate sau cu boli cronice și personalul medical beneficiază de testare gratuită.

Direcția de Sănătate Publică a cerut de la autoritățile naționale aproximativ 150.000 de doze de vaccin antigripal.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233