dobroge.tv

Live

Insolația, inamicul nevăzut al celor care se expun prea mult timp razelor soarelui. Medicii trag un semnal de alarmă

26 iulie 2022
Publicitate

Insolația este inamicul nevăzut al celor care se expun prea mult timp razelor soarelui. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că oamenii pot avea serioase probleme de sănătate. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care ignoră aceste sfaturi și stau în plină zi pe plajă, chiar și cu copiii.

Chiar dacă este miezul zilei, perioadă în care medicii recomandă evitarea expunerii la soare, plaja din stațiunea Mamaia este plină de oameni. Printre aceștia se află și numeroși copii.

Una dintre problemele care pot apărea în urma expunerii prelungite la razele soarelui o reprezintă insolația.

Radiațiile din această perioadă caniculară sunt extreme de puternice. Medicii spun că este indicat ca oamenii să se protejeze atunci când este neapărat nevoie să stea în soare.

“Atunci când suntem nevoiți să ieșim la soare să avem întotdeauna capul acoperit, cu pălărie sau o șapcă. Să nu ne lipsească loțiunea de protecție solară cu factor de protecție puternic. Să nu ne lipsească sticla de apă la noi, deci hidratarea trebuie să fie foarte bună”, a spus dr. Despina VAFIADIS, medic de familie.

Cea mai bună metodă de protejare împotriva insolației rămâne evitarea statului în soarele puternic al amiezii, spun medicii.

În perioadele cu temperaturi ridicate specialiștii recomandă purtarea hainelor lejere, din materiale ușoare și evitarea culorilor închise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233