dobroge.tv

Live

Peste 55.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Constanța

27 septembrie 2022
Publicitate

Peste 55.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Constanța. Acestea urmează să fie distribuite medicilor de familie. Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar cei mai mulți dintre constănțeni au înțeles importanța imunizării și spun că se vor vaccina. Ministrul Sănătății, doctorul Alexandru Rafila, a susținut că „este primul an, începând din anul 2001 și până în prezent, când vaccinul gripal este adus în luna septembrie”.

Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentru acest sezon. Dintre acestea, Ministerul a început să livreze în această săptămână, 500.000 de doze. Dintre acestea, la Constanța au ajuns 55.474 de doze”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Cantități mari de vaccinuri nu trebuie să fie în niciun fel distruse. Trebuie o bună planificare, dar la planificare depinde și de momentul aprovizionării și, sperăm ca împreună cu medicii de familie, în acest an să lămurim cât mai multă lume să se vaccineze. Dacă această cantitate de 1,5 milioane de doze va fi insuficientă, vom continua cu achiziția.

Pacienții cu afecțiuni cornice, persoanele peste 65 de ani, gravidele, copiii și bătrânii din centrele de ocrotire, precum și personalul medical sau personalul de îngrijire, care lucrează în aceste centre, sunt beneficiarii vaccinării. Anul trecut, până la sfârșitul campaniei, din cele 2,5 milioane, au fost folosite 1,5 milioane”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233