dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Caz de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice

CONSTANŢA. Caz de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice
18 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (DGAS) a transmis aseară, printr-un comunicat de presă, că un rezident al Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa a fost testat pozitiv pentru SARS-COV-2.

În urma acestui caz, acţiunile de dezinfecţie în toate spaţiile se vor efectua de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, iar accesul personalului propriu în instituţie se face numai cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a echipamentului de protecţie în spaţiile închise şi termoscanarea. De asemenea, DGAS a precizat că este menţinută măsura interzicerii accesului aparţinătorilor în sediul Căminului.

Sursa citată menţionează faptul că toţi rezidenţii centrului sunt monitorizaţi permanent, încă din luna martie, prin termoscanare de două ori pe zi şi consult medical zilnic.

Prefectura Constanţa a anunţat că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 2.213 persoane infectate cu SARS-CoV-2. În acest moment, sunt 259 de persoane internate, dintre care 230 din judeţul Constanţa şi 29 din alte judeţe. 

În urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţul Constanţa, de la începutul pandemiei şi până în acest moment au fost confirmate 157 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (52), asistenţi medicali (64) şi personal auxiliar (41).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233