dobroge.tv

Live

S-a redeschis secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Zeci de copii sunt internaţi cu viroze: ''Acum este cald pentru că este prima zi în care s-a dat căldură''

15 noiembrie 2022
Publicitate

A trecut mai mult de un an de la incendiul care a distrus o parte a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. După ce o perioadă de timp unitatea medicală a fost închisă, treptat au început să fie funcționale diverse secții. Acum, întreaga secție de Pediatrie a spitalului este deschisă, însă nu la capacitatea de dinainte de incendiu. În prezent sunt 39 de paturi disponibile, iar în ultima perioadă au fost internați 22 de copii cu diferite boli.

Secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a fost redeschisă în urmă cu două săptămâni. Cu toate acestea, nu funcționează la capacitate maximă, ca înainte de incendiu. În trecut, erau disponibile 57 de paturi, iar în prezent sunt cu aproape 20 de locuri mai puține.

Din 39 de locuri disponibile pe secția de Pediatrie a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța sunt ocupate 22 de paturi în acest moment.

Micii pacienți au diferite diagnostice, cei mai mulți sunt internați cu afecțiuni respiratorii. În luna septembrie au fost externați 67 de copii, în octombrie 81, iar în prima parte a lunii noiembrie au fost 51.

“Sunt internate în prezent cazuri de meningită, de scarlatină, de angine, boala gura-mână-picior, enterocolite foarte multe, virale, bacteriene. Marea majoritate sunt cu afecțiuni respiratorii, cu viroze, cu răceală comună. Sunt mulți copii cu rinovirusuri. Acestea sunt cauzele care determină în principal răceala comună”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În acestă iarnă, căldura ar fi o altă problemă în unitatea medicală. Și asta pentru că spitalul este racordat la sistemul centralizat de încălzire al orașului. Astfel, dacă vor exista avarii, pacienții vor avea de suferit pentru că vor fi nevoiți să stea în frig.

“Acum în spital este cald pentru că este prima zi în care s-a dat căldură. Până acum a fost o perioadă de câteva zile în care au fost făcute probe, dar acum chiar este cald și se simte că este altă atmosferă. Până acum a fost un pic mai dificil, a trebuit să ne încălzim cu aerele condiționate pe care le aveam”, a precizat a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

De când au fost date în folosință mai multe secții ale spitalului, au fost luate și o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unui alt incendiu. Astfel, pe lângă instalația electrică complet refăcută, din material antifoc, dar și senzori de detectare a oxigenului care declanșează automat ventilația, există și alte metode.

La intrarea în fiecare salon există indicatori de diferite culori. De exemplu, verde înseamnă că pacientul se poate transporta singur în cazul unui incendiu. Galben înseamnă că pacientul are nevoie de ajutor, iar roșu înseamnă că pacientul este netransportabil.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța ar urma să aibă paturi de terapie intensivă abia anul viitor. Unitatea medicală modulară urmează să fie adusă până în luna aprilie 2023. Aceasta are o capacitate de 52 de paturi, dintre care 10 de ATI. În prezent, spitalul funcționează cu o capacitate de 130 de paturi din 220 câte erau în trecut. În acest moment sunt internați aproximativ 75 de pacienți cu diferite afecțiuni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233