dobroge.tv

Live

Situaţie îngrijorătoare, la Constanţa. Zeci de pacienți cu simptome severe de gripă și răceală, sunt peste 100 de cazuri de gripă: ''Sunt foarte multe infecții respiratorii la copii mici''

05 ianuarie 2023
Publicitate

Numărul infecțiilor respiratorii crește și la Constanța. În unitățile sanitare ajung zilnic zeci de pacienți care prezintă simptome severe de gripă și răceală, iar cei mai mulți rămân internați pentru investigații de specialitate. Și cabinetele medicilor de familie sunt suprasolicitate. Doctorii susțin că în perioada următoare se așteaptă la o creștere și mai mare a cazurilor de viroze și gripă mai ales când cei mici se vor întoarce în bănci.

Infecțiile respiratorii sunt mai prezente în rândul copiilor la Constanța. În cabinetele medicilor de familie, zilnic, zeci de părinți vin cu cei mici la consultație. Cei mai mulți prezintă simptome precum: tuse, durere în gât, febră și dureri musculare.

„Sunt foarte multe infecții respiratorii la copii mici, dar au început să apară și adulți cu simptome de gripă, am 2-3 pacienți care sunt pozitivi cu gripă de tip A. Numărul de prezentări este de 20-25 pe zi, dar mă aștept ca de săptămâna viitoare să fie mai mulți, se vor duce la școală, vor lua contact unii cu alții și cu siguranță vor fi spre 40-50 de consultații pe zi”, a declarat dr. Eugenia MUNTEANU, medic de familie.

Medicii de familie abia mai fac față numărului mare de pacienți care le trec zilnic pragul. De cele mai multe ori aceștia prescriu un tratament la domiciliu, însă există și cazuri în care unii copii au avut nevoie de tratament de specilitate.

„Un singur copil care a venit aseară și pe care l-am suspicionat de o formă mai severă de gripă, după ce l-am tratat în cabinet, i-am sfătuit pe părinți ca în situația în care lucrurile nu se ameliorează să se adreseze unui serviciu de specialitate și astăzi de dimineață mi-au confirmat că au ajuns la infecțioase și că s-a confirmat o gripă de tip A. Copilul avea o durere severă de cap”, a declarat dr. Eugenia MUNTEANU, medic de familie.

La Spitalul Județean din Constanța nu doar copiii sunt cei care au nevoie de îngrijiri medicale, ci și adulții.

„Din 50 de teste rapide de gripă efectuate, 7 au fost pozitive, cele mai multe la copii cu vârste între 2 și 4 ani, toți au primit tratament de specialitate, fiind internați. Diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare 61 de pacienți, 18 copii de până într-un an, dar și mulți adulți de peste 65 de ani”, a declarat Crina KIBEDI, purtător de cuvânt SCJU.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în ultimele zile s-au prezentat peste 150 de constănțeni cu simptome de răceală. Cele mai multe cazuri au fost virozele respiratorii, urmate de gripă și pneumonii.

În acest moment la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 38 de constănțeni care aveau infecții acute ale căilor respiratorii superioare sunt internați, iar 37 depistați cu gripă sunt, de asemenea, internați. Cei mai mulți dintre aceștia sunt copii.

La nivelul județului Constanța, la ultima raportare, s-au înregistrat peste 3.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

„S-au înregistrat 115 cazuri de gripă, 1.031 de pneumonii și 3.546 de infecții respiratorii ale căilor superioare”, a declarat Tudorel ENE, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Virozele respiratorii reprezintă unul dintre cele mai comune tipuri de patologii cu transmitere interumană, mai ales în sezonul rece, de aceea medicii recomandă în această perioadă purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, hidratarea corespunzătoare și o alimentație sănătoasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233