dobroge.tv

Live

Cum se protejează constănţenii în sezonul virusurilor

29 septembrie 2020
Publicitate

Masca de protecție, dezinfectarea mâinilor și alimentația sănătoasă. Acestea par a fi soluțiile pentru prevenirea virozelor respiratorii care au intrat în rutina constănțenilor. Indiferent de virus, sezonul rece se apropie și trebuie să ne protejăm și mai mult în această perioadă.

Urmează sezonul rece, în care cu toţii ne vom întreba dacă am răcit, avem gripă sau Covid-19? Constănțenii însă susțin că știu cum să se ferească de virusurile acestei perioade.

Sunt oameni care la cel mai mic semn de boală, apelează la sfatul medicului. Ei consideră că cea mai bună modalitate de prevenție este de a se vaccina contra gripei, astfel că elimină una dintre posibilele infecții respiratorii.

Virusurile care se suprapun în sezonul rece au simptome asemănătoare. Febra, durerea în gât, rinoreea sau tusea sunt doar câteva dintre manifestările comune. Specialiştii recomandă oamenilor să poarte masca cu rigurozitate, să evite locurile aglomerate şi să acorde o mai mare importanţă igienei în această perioadă.

“Indiferent de virus, având în vedere că toate cele trei forme de viroze, au cale de transmitere aeriană, prin picăturile pe care noi le eliminăm involuntar atunci când vorbim sau când strănutăm, masca este singura care ne protejează și cea mai bună, De aceea, sperăm ca în sezonul ăsta, purtarea măștii să ne ferească și de gripa sezonieră mai mult decât în alți ani”, a declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

De luna viitoare, constănțenii se pot imuniza contra gripei. Direcția de Sănătate Publică a început demersurile pentru a primi de la minister dozele necesare de vaccin antigripal. Pentru celelalte viroze respiratorii, dar și pentru infecția cu Covid-19, trebuie să acordăm o atenție sporită măsurilor de prevenție.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233