dobroge.tv

Live

Crește numărul de contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. CAS Constanța a încheiat 1.052 de contracte

04 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Casa de Asigurări de Sănătate Constanța a anunțat astăzi finalizarea procesului de contractare pentru furnizarea de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale în conformitate cu noul contract cadru. Potrivit conducerii instituției, începând din această lună și pe parcursului anului curent se vor derula 1.052 de contracte pe domenii de asistență medicală, în creștere cu aproape 5% față de cât era anterior.

Din acest an, contractul cadru al Casei de Asigurări de Sănătate a fost modificat, astfel că la nivelul întregii țări a fost nevoie de încheierea de noi parteneriate cu instituțiile medicale de stat sau private. Județul Constanța n-a făcut nici el excepție, astfel că în urma sesiunii de contractare derulată recent, CAS Constanța a încheiat 1.052 de contracte, în creștere cu 48 față de cifrele anterioare.

Din cele 1.052 de contracte, 350 sunt pentru asistență medicală primară, 235 pentru asistență medicală ambulatorie de specialitate, 88 cu furnizori de medicamente și 35 destinate asistenței medicale spitalicești. Pe lângă acestea regăsim și alte domenii acoperite cum ar fi medicina fizică și de reabilitare sau medicina dentară.

De asemenea, Casa de Asigurări de Sănătate vine și mai mult și în sprijinul pacienților cu afecțiuni cronice, dar pune în egală măsură și un accent sporit pe medicina de prevenție.

Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate și utilizat pentru servicii medicale pentru primul semestru al acestui an a fost de peste 672 de milioane de lei, în timp ce pentru semestrul al doilea vor fi alocați aproximativ 671 de milioane de lei, buget ce ar putea fi majorat în perioada următoarea după rectificare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233