dobroge.tv

Live

Constănţenii pot depista virusul gripal și COVID - 19, cu un singur test

15 octombrie 2020
Publicitate

Testul Real Time PCR a fost îmbunătățit. Acesta permite acum depistarea simultană a noului coronavirus, dar și a virusului gripal. Testarea vine în ajutorul personalului medical. Cele două viroze respiratorii au simptome asemănătoare, iar diagnosticarea acestora poate fi dificilă.

Sezonul rece se apropie și odată cu el începe și perioada în care se suprapun cele mai multe virusuri. Constănțenii susțin că atunci când încep să se simtă rău, sunt nesiguri de diagnostic din cauza similarității dintre simptome. Un astfel de test este binevenit, spun ei. Alţii spun însă că s-ar testa doar la îndemnul unui medic şi nu la orice suspiciune de boală, din cauza costului ridicat al testului.

Unii constănțeni sunt de părere că cea mai bună variantă este vaccinarea antigripală, pentru a elimina din start una dintre viroze. Specialiștii spun însă, că vaccinul nu elimină posibilitatea de a contracta virusul gripal și că testarea ar fi necesară.

"Într-adevăr, vaccinul antigripal este un lucru bun, dar foarte puțini pot face o formă ușoară de gripă, chiar dacă sunt vaccinați și atunci putem să facem diferența... are simptomatologie multiplă, de la simptome ușoare până la simptome grave", a declarat Ristea Komornicki, medic de familie.

Testarea Real Time PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una sau mai multe dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii. Această testare oferă medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid.

"Este foarte util acest test pentru că ne ajută să facem diferența între tratamentul care se administrează pentru gripă și cel pentru Covid-19, ținând cont că simptomatologia este asemănătoare și într-o afecțiune și în cealaltă, tratamentul este totuși diferit și contează foarte mult să știm ce tratăm", a mai spus medicul.

Testul poate fi realizat momentan doar cu programare online pe site-ul laboratorului. Un astfel de test care depistează gripa și Covid-19 costă 375 lei și se poate face în Constanța, precum și în alte 24 de orașe din țară.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233