dobroge.tv

Live

Situație gravă la un spital din țară: toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, iar stația de oxigen nu face față

Situație gravă la un spital din țară: toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, iar stația de oxigen nu face față
21 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Situație gravă la secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Botoșani. Vechea stație de oxigen nu mai face față numărului mare de pacienți internați cu COVID-19. Cele mai mari probleme sunt semnalate în timpul nopții, când consumul de oxigen este mai mare.

În cursul nopții, stația de oxigen nu face față celor 27 de surse fixe care sunt foc continuu. Noaptea, necesarul de oxigen al pacientului e mai mare. Scade presiunea cu 10-15 l pe minut și poate ajunge la 6-7 l pe minut. Asta înseamnă că pacientul va denatura, deci are nevoie de oxigen și nu avem de unde să-i dăm”, a explicat dr. Valentina Morcov pentru Digi 24.

La Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) nu mai sunt locuri, astfel este greu să fie asigurat necesarul de oxigen al pacienților ce au nevoie de două astfel de surse.

Avem 89 de paturi, iar 27 au acces la această sursă fixă, care și așa nu poate furniza oxigen suficient. Avem pacienți care au nevoie de două surse de oxigen, deci punem și cea de perete și cea din concentrator pentru că nu avem loc la ATI”, mai spune medicul.

Din cauză că stația de oxigen nu face față, medicii au fost nevoiți să facă improvizații pentru ca toți pacienții ce au nevoie, să fie conectați la o sursă de ventilație artificială.

Pe măsură ce la un pacient mai crește saturația, mai mutăm aparatul concentrator pe care-l avem. Acum mutăm la cazurile mai grave. Mai încercăm la ATI, când mai prindem câte un loc dăm acolo. Am făcut inclusiv improvizații, am scos de la un concentrator 2 ieșiri, deci 2 tuburi conectate să poată primi 2 pacienți oxigen, chiar dacă nu e cantitatea suficientă, dar tot e bine decât nimic. Ieri erau 30 de pacienți. Toți într-o situație gravă. 27 erau la surse fixe, restul erau pe concentrator. Cei care erau la surse fixe, unii au nevoie și de a două a sursă, deci încă un concentrator. Cel puțin trei bolnavi aveam ieri pe două surse de oxigen”, a conchis medicul.


Sursă foto: Regina Maria

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233