dobroge.tv

Live

Copiii răciți nu ar trebui să fie lăsați în colectivitate în primele trei zile. Medic: Dacă părinții ar înțelege acest lucru, am evita pasajul și trecerea dintr-o afecțiune în alta

10 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Copiii răciți nu ar trebui să fie lăsați în colectivitate în primele trei zile. De asemenea, igiena este foarte importantă. Mai mult, părinții ar trebui să aibă grijă și la alimentația celor mici. Din meniul lor nu trebuie să lipească fructele și legumele proaspete. Sunt doar o parte dintre recomandările medicilor infecționiști. Și asta pentru că numărul celor cu afecțiuni respiratorii, fie că vorbim de viroze sau gripă, a crescut în ultima perioadă. Numai în luna septembrie, peste 100 de copiii au ajuns la unitățile medicale din oraș.

"Din păcate, în clipa în care încep grădinițele și școlile, dat fiind că sunt foarte mulți copii într-un spațiu relativ mic și închis cu posibilități de aerisire limitate atunci este clar că se produce o circulație a virusurilor și o trecere a diferitelor virusuri de la un copil la celălalt. Să mai porți mască acum într-o colectivitate este foarte greu și cu un copil te înțelegi greu să poarte mască, dar sunt anumite lucruri de care trebuie să țină cont părinții astfel încât să putem să prevenim răspândirea și trecerea dintr-o infecție în alta.

Dacă părinții ar înțelege acest lucru atunci, la debutul acestei afecțiuni, să țină copiii la domiciliu, izolați măcar 3 zile, poate că atunci am evita pasajul și trecerea dintr-o afecțiune în alta. Măsurile de igienă și la domiciliu și în spital trebuie respectate de toată lumea, trebuie avut grijă de spălat pe mâini, imediat și atenție pe unde se pun mâinele. Trebuie învățați copiii ca atunci când tușesc să-și acopere gurița. Imunitatea joacă un rol important de aceea se insistă și pediatrii insistă mult pe consumul de fructe proaspete, fructele trebuie să fie variate. Citricele, se știe, conțin cantitate mare de vitamina C", a spusdr. Claudia CAMBREA, manager SCBI Constanța, în cadrul emisiunii Rețeta Sănătății, de la Dobrogea TV. 


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233