dobroge.tv

Live

Angajaţii DSP Constanţa continuă protestele. Aceştia ameninţă cu sistarea plăţilor către Spitalul Judeţean Constanța

18 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa ameninţă cu sistarea plăţilor către Spitalul Judeţean Constanța, dar și cu blocarea activității angajaților DSP. Principala nemulțumirile este legată, bineînțeles, de salariile nemajorate de câţiva ani. Din această cauză, o parte din personal a blocat deja, sub diverse forme, activitatea instituţiilor în care lucrează şi spune că nu vor mai efectua plăţile către unitățile care sunt din fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

La Constanța ies zilnic în stradă în jur de 50 de angajaţi ai Direcției de Sănătate Publică, care susţin că vor renunţa la acţiuni doar dacă salariile lor vor fi la fel cu cele ale colegilor din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Portestatarii amenință că nu vor mai vira banii prin care Ministerul Sănătăţii susţine activitatea Unităţilor de Primiri Urgenţe şi a Compartimentelor de Primiri Urgenţe din spitale.

„În luna martie am depus în Parlament un amendament ca şi angajaţii DSP să beneficieze de acelaşi drept, pentru că sunt instituţii asemănătoare cu cei de la Casa Naţională de Sănătate (CNAS). Spre surpriza noastră, parlamentarii au votat împotriva acestui amendament şi, ca urmare, în jur de 4.200 de salariaţi care lucrează în inima sistemului sanitar au fost excluşi”, a precizat Marius Sepi, reprezentantul Sindicatului Național Forța Legii.

După ani întregi de muncă, angajații DSP au salarii de 4.000 lei, bani care nu sunt suficienți de la o lună la alta, susțin aceștia. Dacă vor sista plățile, vor fi afectați și asistenții comunitari, dar și personalul din cabinetele medicale şcolare, care sunt plătiţi tot din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, bani care ajung tot prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică.

„Dacă cei de la DSP vor decide să sisteze plăţile către noi, nu avem ce face. Vom vedea ce se întâmplă, dar poate nu se va întâmpla acest lucru. La acest moment, la noi, totul este în regulă. Am plătit salariile, nu avem probleme financiare, suntem la zi cu plăţile către furnizori, investiţiile merg mai departe”, a precizat Ionuț-Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanța.

De celalată parte însă, ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a spus că revendicările angajaților din DSP-uri, care protestează acum, sunt îndreptățite şi că, în cele din urmă, se vor găsi soluții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233