dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Peste 50 de studenţi ai Facultăţii de Medicină se implică în realizarea anchetelor epidemiologice

05 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Universitatea Ovidius a transmis joi, un comunicat prin care anunţă că a răspuns, prin Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici, apelului făcut de către Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de a se implica în realizarea anchetelor epidemiologice din oraş, în contextul creşterii accelerate a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, peste 50 de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină vor fi repartizaţi pentru a desfăşura zilnic, în intervalul 08:00-20:00, acţiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center şi monitorizare telefonică a celor infectaţi sau posibili infectaţi cu COVID-19 în incinta DSP Constanţa, dar şi acţiuni care privesc acordarea suportului tehnic alături de echipa DSP la sediul Prefecturii.

“Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleşi doar studenţii din anii clinici, de la anul IV până în anul VI, care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile şi care, în acelaşi interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului, cum ar fi: febră, dificultăţi de înghiţire şi respiraţie, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului. La solicitarea autorităţilor, numărul studenţilor implicaţi va fi suplimentat”, se arată în comunicatul Universităţii Ovidius.

Sursa citată a precizat că studenţii voluntari beneficiază de training specializat realizat zilnic de către reprezentanţii DSP în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici din Constanţa.

În municipiul Constanţa au crescut cazurile de Covid-19 în ultima perioadă, depăşindu-se rata incidenţei de 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233