dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS CONSTANŢA

Oraşul Constanţa, la un pas de carantină: incidenţa a ajuns la 6,98! Explozie de noi cazuri de îmbolnăvire, autorităţile fac apel la responsabilitate

Oraşul Constanţa, la un pas de carantină: incidenţa a ajuns la 6,98! Explozie de noi cazuri de îmbolnăvire, autorităţile fac apel la responsabilitate
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Municipiul Constanţa este tot mai aproape de a intra în carantină. Astăzi, Prefectura judeţului Constanţa a anunţat că incidenţa a ajuns la 6, 98. La nivelul întregului județ, rata de incidenţă a atins 4,66.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.489 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 174 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.149 de pacienţi.

Explozie de cazuri în judeţul Constanţa

La nivelul judeţului Constanţa, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 970 de noi cazuri de îmbolnăvire, situându-se după Bucureşti, în bilanţul transmis vineri de autorităţi. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa susţine că numărul mare de cazuri pozitive este dat de introducerea în sistem a unor teste lucrate zilele trecute.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, ultimele zile arată că în judeţ media este de 430 de confirmări.

"Conform DSP Constanţa, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în judeţul Constanţa este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente. O medie a ultimelor zile arată faptul că, în judeţul Constanţa, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi)”, a transmis Prefectura Constanţa.

Sursa citată a menţionat că, de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma naţională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanţa.

Prefectura a arătat că în judeţ sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creşteri: 28 de persoane la un club sportiv din judeţ şi 20 de persoane la un cămin de bătrâni.

"Posibilitatea intrării municipiului Constanţa în carantină a fost luată în calcul în fiecare zi"

Ieri, prefectul Constanţei anunţa că nu se exclude măsura carantinării zonale a municipiului Constanța. „Odată cu depășirea pragului de 3 la mie, posibilitatea a fost luată în calcul în fiecare zi” - este declarația prefectului județului, Silviu Coșa. Va fi singura soluție de protejare a populației, a mai spus acesta, care a făcut un nou apel la responsabilitate.

„Odată cu depășirea pragului de 3 la mie, posibilitatea a fost luată în calcul în fiecare zi. În fiecare zi, DSP centralizează anumite date care intră în componența unei analize de risc și în funcție de acestea decidem ce facem în ziua următoare. Din fericire, la momentul de față, ne ajută faptul că dispunem paturi COVID libere și depaturi ATI libere. Nu foarte multe, dar comparativ cu alte județe stăm bine. Media de vârstă este suficient de scăzută, nu avem foarte multă populație, peste 30% din populație are peste 65 de ani. Toți acești factori ne-au ajutat, până în prezent pentru a nu institui carantina în municipiul Constanța. Dacă, în schimb, rata de incidență și numărul de noi îmbolnăviri vor continua să crească, va fi singura măsură pentru a popula populația care e conștientă de riscuri și care nu vrea să-și asume în numele altora un risc total inutil. Acela de a nu respecta niște măsuri și de a risca o îmbolnăvire. Suntem cu toții membri ai unei comunități și suntem datori și față de ceilalți să le respectăm sănătatea și chiar viața”,declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Aproape 10.000 de persoane infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 9.837 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 183 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 522 de persoane internate, dintre care 505 din județul Constanța și 17 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.792 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.Totodată, un număr total de 1.623 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 133 de cadre didactice, 230 de elevi, 72 de studenți și 37 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 569 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (139), asistenți medicali (239) și personal auxiliar (191).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 118 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 71 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 111 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 91 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 92 ocupate, capacitate suplimentată) și Secția Exterioară Agigea (74 – 39 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.275 de teste RT-PCR.

Încă şapte decese la Constanţa

Deces nr 177: Femeie, 77 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, obezitate, boală renală cronică), decedată în 12.11, la Spitalul de Boli Infecțioase.

Deces nr 178: Bărbat, 70 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, fibrilație atrială), decedat în 12.11, la Spitalul Municipal Medgidia.

Deces nr 179: Femeie, 78 de ani, Constanța, comorbidități (sindrom anemic, demență senilă), decedată în 12.11, la Spitalul Municipal Mangalia.

Deces nr 180: Bărbat, 82 de ani, Constanța, fără comorbidități, decedat în 12.11, la Spitalul Municipal Mangalia.

Deces nr 181: Bărbat, 53 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II), decedat în 10.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces nr 182: Bărbat, 67 de ani, Constanța, comorbidități (AVC sechelar, hipertensiune arterială grad III, hemipareză stângă), decedat în 12.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces nr 183: Bărbat, 84 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, AVC sechelar), decedat în 10.11, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Sursă foto: zf.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233