dobroge.tv

Live

Imagini de la tragedia de la Piatra Neamţ: 10 bolnavi de coronavirus au murit în incendiu! Medicul de gardă, rănit grav - VIDEO

Imagini de la tragedia de la Piatra Neamţ: 10 bolnavi de coronavirus au murit în incendiu! Medicul de gardă, rănit grav - VIDEO
14 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu cumplit a izbucnit în acaestă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat au fost salvaţi şi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi,

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum.

A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat. Acesta are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Doctorul era singurul medic de gardă la secţia ATI. O asistentă a suferit arsuri la nivelul braţelor, dar este în afara oricărui pericol, potrivit managerului spitalului, Lucian Micu.

Ministerul Sănătăţii a transmis că Nelu Tătaru se va deplasa la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. El a precizat că 10 persoane au decedat şi sursa incendiului este evaluată de ISU. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a adăugat Tătaru.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți.

UPDATE. Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, arată un comunicat de presă. Ancheta este condusă de procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giuleşti.

„Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii PÎCCJ.

Conform G4Media, procurorii Eduard Mihai Ilie şi Marius Iacob instrumentează dosarul incendiului. Marius Iacob, care a intrumentat dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, a plecat deja spre Piatra Neamţ, unde va prelua cercetările începute de procurorii locali.

Eduard Mihai Ilie a instrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv.

În primă fază, procurorul de caz Cătălin Dediu, de la Parchetul pe lângă Tribunalul Neamţ a precizat că directorul spitalului judeţean Piatra Neamţ este în afara judeţului, în Suceava.

Referitor la cauza incendiului, procurorul de caz a spus că este în curs de stabilire.

„E în curs de stabilire fiind un efect atât de grav vrem să cercetăm cât se poate de bine ce a generat incendiul. A avut loc o evoluţie foarte, foarte rapidă a incendiului. Vom stabili cât se poate de repede o cauză”, a afirmat Cătălin Dediu pentru TV Neamţ.

Întrebat dacă este posibil ca incendiul să fi pornit de la supraîncălzirea sistemului electric, Dediu a replicat: - „Nu excludem varianta. Vom lua mai multe variante în calcul”.

La rândul său, prefectul de la Neamţ George Lazăr a spus că nu poate oferi detalii despre persoanele vinovate, „dar fiind vorba despre o tragedie la Spitalul Judeţean se va dori o anchetă cât mai amănunţită”.

UPDATE

În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală.

UPDATE

Dan Paul, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus crearea a două comisii, vizând incendiul de la Secția de Terapie Intensivă.

Am dispus înfiinţarea a două comisii: una care va stabili cauza incendiului imediat ce se va putea, ce procurorul ne va permite accesul în interior; a doua comisie se va ocupa de verificarea în teren a respectării condiţiilor de autorizare. Să verifice dacă cumva în aceaa secţie s-au făcut modificări în ultima perioadă care impuneau solicitarea de autorizaţiei de securitate la incendiu de la ISU Neamţ”, a afirmat șeful IGSU, citat de news.ro

Premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul Spitalului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.

Din declaraţiile managerului spitalului făcute cu câteva zile înainte, se ştie că au fost prevăzute nişte lucrări de instalaţii care au fost prezentate ca fiind destinate creşterii numărului de paturi la Terapie Intensivă. De asemenea, există informaţii privitoare la mutarea de la et 3 la etajul 2 a pacienţilor de la Terapie Intensivă. Nu ne hazardăm să dăm niciun fel de interpretare”, a subliniat prim-ministrul, conform sursei citate.

Sursă foto: ziarpiatraneamt.ro

- ştire în curs de actualizare -

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233