dobroge.tv

Live

DE VORBĂ CU CONSTĂNŢENII

Dobrogea TV a întrebat constănţenii dacă s-ar vaccina anti-COVID. Mulţi aşteaptă să vadă ce păţesc alţii: ''Să văd ce se întâmplă cu ceilalţi şi probabil după aia''

26 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Constănțenii spun că s-ar vaccina pentru COVID-19, atunci când va exista un vaccin omologat. Sunt, însă, și persoane sceptice, care susțin că așpteaptă să vadă dacă alții vor avea reacții adverse sau nu și atunci vor lua o decizie. Specialiștii afirmă, însă, că vaccinul este singura modalitate prin care evoluția pandemiei va putea fi oprită. „Este singura armă eficientă!” - este declarația unui important medic infecționist, care garantează că se va vaccina.

La nivel mondial, trei vaccinuri anti-COVID-19 sunt în faza a treia de testare, ceea ce înseamnă că sunt mult mai aproape de omologare decât altele la care se lucrează. În cele mai bune scenarii, primele doze de vaccin ar putea fi disponibile în România la finalul anului sau începutul lui 2021.

În momentul în care va fi omologat, vaccinul va fi adus în țara noastră în tranșe. Statul român a comandat aproximativ 10 milioane de doze, iar printre primele persoanele vaccinate se vor regăsi şi cadrele medicale. Iar specialiștii în Boli Infecțioase susțin că altă opțiune de a limita evoluția pandemiei de COVID-19 nu există.

"Este indicat la toată populația, care doreşte bineînţeles să-şi facă, pentru că este singura armă eficientă de a reuşi să scurtăm durata pandemiei şi să încercăm să excludem şi virusul din circulație în timp”, a declarat prof. dr. univ. Sorin RUGINĂ, medic infecționist.

Mare parte din constănțeni spun că s-ar vaccina pentru virusul SARS-CoV-2.

„Dacă ar exista un vaccin...da, da, da!"

„Acum tocmai m-am vaccinat antigripal, deci sigur”.

„Bineînțeles, de ce să nu ne vaccinăm?”

Printre constănțenii care sunt pro vaccinare se află și medicul primar în Boli Infecțioase, Sorin Rugină. „Indiscutabil, mi-am şi dat semnătura, deci nu avem altă şansă, mai ales că suntem la o vârstă la care riscurile sunt majore, deci decât o boală care te ucide, este de preferat un vaccin”, a spus medicul.

Sunt și oameni mai suspicioși cu privire la eficiența unui viitor vaccin, dar mai ales a unor posibile efecte adverse:

„Aștept să vedem ce se întâmplă cu ceilalţi şi probabil după aia, momentan nu. Să vedem ce efecte adverse are, nu putem din prima așa”, a spus un constănţean.

„Mă voi vaccina dacă o să fiu sigură pe el, nu în prima tranșă. Cred că toată lumea este reticentă la început, până ne informăm”.

Până la omologarea unui vaccin, România trebuie să pregătească rapid strategia și condițiile de vaccinare anti-COVID. Și, pentru prima dată, într-o campanie de vaccinare este implicată Armata. Livrarea viitorului vaccin este negociată la nivelul Comisiei Europene. Autoritățile naționale au anunțat recent că s-a semnat o plată externă către Comisia Europeană, în valoare de peste 12 milioane de euro, ce reprezintă avansul pentru vaccinul COVID-19.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233