Live

ORDONANȚA DE GUVERN 131/2020

Spor COVID de 30% la salariu, pentru angajații Prefecturii Constanța

Angajații prefecturilor din țară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei, primesc bani în plus. 30% din salariul de bază, potrivit legii, dacă au desfășurat activități de combatere și prevenire a pandemiei. La Constanța, toți angajații Prefecturii au luat sporul de 30% la salariu.

Sporul de 30% înseamnă la salariul de bază minim din instituție, aproximativ 600 de lei în plus. Motivația acordării lui, este că angajații care l-au primit au muncit mai mult și s-au expus îmbolnăvirii.

La momentul de față vă pot spune că (nu neapărat concomitent, dar) toți angajații Prefecturii au beneficiat de aceste sporuri având în vedere categoriile de activități pe care le desfășoară, respectiv activități care presupun interacțiune foarte intensă cu publicul în această perioadă”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Dacă angajații Serviciului pentru Situații de Urgență culeg date și fac raportări privind situația epidemiologică, cei de la relații cu publicul intră în contact cu zeci de persoane. În plus, sunt angajați care organizează și participă la ședințele zilnice și îl însoțesc pe prefect în centrele de vaccinare, atunci când acesta vrea să facă vizite pe acolo. Prefectul spune că toți salariații Prefecturii au sau au avut interacțiune cu publicul de-a lungul ultimelor luni.

Mă refer la cele două runde de alegeri (inclusiv activitățile pregătitoare) activități în care toți angajații au fost implicați prin rotație precum si activitățile care țin de gestionarea relației cu alte instituții, precum și activitățile legate de lucrul la ghișeu și interacțiunea cu publicul care au fost reduse dar încă există, pe activitatea de Apostilă sau de Registratură”, mai spune Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”, scrie în Ordonanța de Guvern 131/2020.

Șefii departamentelor din fiecare Prefectură hotărăsc cine merită să primească acest spor. Fac referate în care descriu ce a făcut fiecare angajat în fiecare lună. Pe baza acestor documente, prefectul emite un ordin prin care se acordă acest spor.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită şi la Constanţa. Intrare gratuită la Muzeul de Artă Populară. PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Astăzi, se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie fiind ziua în care s-a născut poetul Mihai...

CONSTANŢA. A murit tatăl procuroarei Adina Florea. Felix Stroe: ''Un caracter puternic, o personalitate''

S-a stins din viaţă Dumitru Florea, tatăl procurorului Adina Florea, fost consilier judeţean din partea PSD...

Tot ce trebuie să ştii despre etapa a II-a de vaccinare. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza şi cum se face programarea

Astăzi începe etapa a ll-a a vaccinării anti-COVID. În această etapă se încadrează românii care activează în...

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID. ''Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față''- VIDEO

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat public, la ora 10.00, la Spitalul Militar din Capitală. El trebuie să stea...

CONSTANŢA. Mai puţin de jumătate din personalul didactic vrea să se vaccineze anti-Covid-19

Mai puţin de jumătate din personalul didactic – 48,66% doreşte să se vaccineze anti-Covid-19, a anunţat...

CONSTANŢA. În locul Registrului Auto Român va fi construit un parc

City managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Registrul Auto Român...

METEO. După un weekend cu ger, vremea se încălzeşte - prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Următoarele patru săptămâni ne aduc temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233