dobroge.tv

Live

Primul ministru Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID: declarațiile acestuia după imunizare. VIDEO

Primul ministru Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID: declarațiile acestuia după imunizare. VIDEO
16 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primul ministru Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19 astăzi, 16 ianuarie, la ora 12:00, la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală. Acesta trebuie să stea acum 15 minute sub supravegherea medicilor.

Primul ministru a sosit la centrul de vaccinare purtând un tricou inscripționat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Reamintim că Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri, 15 ianuarie, împotriva COVID-19 tot la Spitalul Militar din Capitală, iar după aceea a transmis: „Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu procedurile de restricție, ne vor scoate din pandemie”.


UPDATE

Foarte foarte ușoară această vaccinare. Chiar nu am simțit nimic. Asta îi spuneam doamnei asistente, că nu mi-am dat seama când mi-a făcut vaccinul. De-asta cred că am avut și o reacție la final, m-am ridicat că nu mi-am dat seama că nu s-a terminat vaccinul.

Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine cât și pentru cei din jurul meu. Și bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toți românii. Am văzut acest semnal că românii vor să se vaccineze și ieri interesul de a se înscrie pe platformă dar orice este nevoie din partea mea pentru a-i convinge pe cât mai mulți români să se vaccineze voi face.

Este important să înțelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul și toate tratamentele care apar, doar așa putem să învingem această pandemie. Rămânem la același efectiv pe care l-am prezentat în ultimele zile, 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie și nu ne vom abate de la acest obiectiv”, a transmis Florin Cîțu.

Întrebat despre plaforma unde se pot programa românii pentru vaccinare, Cîţu a spus: „Se lucrează non-stop la platformă. Lucrurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. Foarte mulţi români vor să se vaccineze. Cum vor apărea şi alte vaccinuri vom lua cât mai multe. Vom facem eforturi să luăm cât mai multe vaccinuri ca să îi vaccinăm pe toţi românii”.

El a adăugat că încetinirea livrărilor de către Pfizer va fi recuperată săptămâna viitoare şi a precizat că România va achiziţiona şi alte vaccinuri, cum apar, pentru a se ajunge la acel obiect de vaccinare până în septembrie a 10,4 milioane de oameni.

Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. De ce a făcut Pfizer acest lucru? Pentru a avea producţia şi dozele următoare. Matematic v-am mai spus că este. Sigur o să fie posibil. Exact de 20 milioane de doze e nevoie. Tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Dacă până atunci apar şi alte vaccinuri le vom achiziţiona şi pe acelea, tocmai pentru a vaccina cât mai mulţi români”, a completa premierul.

Referitor la centrele de vaccinare, Florin Cîţu a explicat că săptămâna viitoare se va ajunge la 300 de centre de vaccinare şi ţinta este un total de 932 de centre.

Cifra de 932 este maxim. E total, nu pentru etapa a doua. În acest moment sunt centre 200 şi ceva acum, vor fi 300 e centre săptămâna viitoare. Ceea ce părea a fi o problemă şi am discutat şi cu ministrul Sănătăţii îmi spunea că lumea nu vrea să se vaccineze. De aceea am avut şi acele măsuri pentru medicii de familie. Ieri s-a văzut foarte clar – românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important acela al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze”, a conchis Cîţu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233