dobroge.tv

Live

MOMENT ISTORIC

Prima platformă fixă de foraj din Marea Neagră a fost instalată cu succes de compania Grup Servicii Petroliere

30 martie 2021
Publicitate

Premieră în România, după mai bine de trei decenii! Compania Grup Servicii Petroliere a instalat cu succes prima platformă fixă de foraj din Marea Neagră. Operațiunea a fost extrem de complexă, iar pentru realizarea proiectului a fost folosită mare parte din flota GSP. Momentul este semnificativ pentru istoria exploatărilor de petrol din apele româneşti.

Premieră în România după Revoluție! O companie românească a instalat cu succes, la peste 120 de km în largul Mării Negre, prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana. Jacket-ul sau baza pentru platforma fixă a fost fabricat la Șantierul Naval al Grup Servicii Petroliere din Agigea.

Suntem într-un moment cheie pentru industria românească, dar și pentru sectorul energetic național. A fost nevoie să treacă 34 de ani pentru ca România să își găsească curajul, resursele și aliații pentru a dezvolta proiecte noi de exploatare în platforma continentală a Mării Negre. Etapa de astăzi din proiectul Midia Gas Development transmite cel puțin două mesaje. În primul rând, industria românească are, din nou, capacitatea de a construi proiecte mari. Proiectele de exploatare gaz din platforma românească a Mării Negre sunt sustenabile”, a declarat președintele Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu.

Structura metalică de 1.300 de tone a fost transportată la situl de instalare din perimetrul Ana de către GSP Bigfoot 2. Operațiunea s-a dovedit a fi una extrem de complexă şi a fost necesară o mare parte din flota GSP: cea mai mare macara plutitoare din Marea Neagră, GSP Neptun, barja multifuncțională GSP Bigfoot1, cu un echipaj de 160 de persoane și mai multe nave multifuncționale suport.

Vom încărca această extracţie de pe şantierul naval pe barjă. Când vom ridica jaket-ul vom da înapoi această barjă şi o vom aduce aici cu altă barjă de transport”, a declarat Andrea Fragiacomo, CEO Grup Servicii Petroliere.

Momentul este semnificativ pentru istoria exploatărilor de petrol din platforma continentală a Mării Negre. După trei decenii de când devenea operațională prima instalație de foraj petrolier din Marea Neagră, compania românească Grup Servicii Petroliere, în parteneriat cu dezvoltatorul Black Sea Oil & Gas, a instalat acum prima platformă fixă care va extrage gaz din apele româneşti.

Este un proiect important în Marea Neagră după foarte mulţi ani. Este nevoie de multă atenţie şi reprezintă un target înalt pentru Grup Servicii Petroliere, pentru clientul nostru Black Sea Oil & Gas, şi pentru România având în vedere că este vorba despre o extracţie de gaz şi asta aduce un mare beneficiu ţării. Ceea ce realizăm astăzi este un pas foarte important pentru a duce la bun sfârşit proiectul”, a mai declarat Andrea Fragiacomo, CEO Grup Servicii Petroliere.

Grup Servicii Petroliere este constructorul principal al primului proiect de dezvoltare pentru extracția de hidrocarburi noi din zona românească a Mării Negre. Toate etapele, de la design și proiectare, fabricație, transport și până la instalarea efectivă a platformei sunt efectuate, în sistem integrat, de către GSP. Pentru Grup Servicii Petroliere lucrează, astăzi, peste 2600 de experți și specialiști din întreaga lume.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233