Live

Operatorii economici de la malul mării au intrat din nou în vizorul autorităților locale: noi reguli au fost propuse de Primăria Constanța

O nouă lovitură pentru patronii teraselor de la malul mării! Noi reguli au fost propuse de Primăria Constanța printr-un nou regulament! Proiectul prevede măsuri cu privire la păstrarea distanței între spațiul terasei și domeniul public, decopertare și podea. Proiectul va fi pus în dezbatere pe 16 aprilie Antreprenorii pot contesta măsurile impuse prin trimiterea de propuneri până pe data de 9 aprilie.

Operatorii economici de la malul mării au intrat încă o dată în atenția autorităților locale. Primăria Constanța vrea să impună noi măsuri pentru cafenelele și restaurantele din municipiu printr-un Regulament care vizează organizarea și desfășurarea activităților de comerț.

Venim cu un regulament și îl promovăm cât putem de mult, ca să se înțeleagă că avem o piață liberă, o competiție între agenți economici, dar ea se desfășoară după aceleași reguli pentru toți”, a declarat Alin Vintilă, consilier de comunicare Primăria Constanța.

Dacă proiectul va fi aprobat, în zonele exclusiv pietonale, suprafața terasei poate fi delimitată cu vegetație crescută de până la un metru și jumătate în perioada 1 aprilie - 31 octombrie, în niciun caz cu folie transparentă. Mai mult, amplasarea de copertine se va putea face numai pe baza autorizației de construire emisă de Primăria Constanța.

Noile măsuri vin după ce echipele Primăriei Constanța au făcut mai multe controale la sfârșitul anului trecut și au constatat nenumărate nereguli. Proprietarii au fost somați și s-au conformat, astfel că și-au demolat părți întregi din terasele extinse ilegal pe domeniul public.

Erau mărite spațiile respective datorită faptului că trebuia să lași spațiu între mese. Lumea era indignată, de ce sunt terasele așa răspândite. De la începutul pandemiei nu au mai fost la fel”, a declarat Andrei Dușu, patron restaurant.

Noile reguli atârnă greu pentru afacerile de la malul mării care sunt oricum compromise aproape în totalitate din cauza pandemiei. Mulți dintre patroni prevăd falimentul după ce și autoritățile vin cu noi reguli independente de situația de la nivel mondial.

Ne-a afectat foarte tare, cred că pe toți colegii din HoReCa i-a afectat acest lucru, mai ales că din păcate, weekendul acesta nici vremea nu a ținut cu noi, a fost foarte frig, a și plouat. Ce să vă zic, undeva la 30% și poate că sunt chiar îngăduitoare cu 30%”, a declarat Ramona Pripas, manager restaurant.

Membrii Asociației RESTO sunt contrariați de măsurile pe care autoritățile locale le iau în cazul antreprenorilor de pe litoral. S-au mobilizat și trimit amendamentele direct pe masa primăriei. Spun că nu-și pot lăsa afacerile să se prăbușească sub ochii lor.

Colectăm în continuare astăzi și mâine toate propunerile de la comisiile noastre, Comisia de Restaurante, Comisia de Cafenele, Comisia de Baruri și Beach bar-uri, Comisia Saloane de evenimente și cluburi și avem deja mai multe nemulțumiri și propuneri, desigur, de modificare a prevederilor acestui regulament. Sunt mai multe propuneri, legate de condițiile pe care trebuie să le respecte terasele pe domeniul public și multe alte propuneri legate de cerințele de urbanism. Pe toate acestea le vom totaliza și transmite către Primărie și le vom susține în dezbaterea publică de pe 16 aprilie”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare Asociația RESTO.

Propunerile și sugestiile pentru modificarea acestui regulament pot fi trimise de operatorii economici din Constanța și stațiunea Mamaia până pe data de 9 aprilie. Proiectul va fi supus dezbaterii publice pe 16 aprilie și ulterior va fi votat de consilierii municipali.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Fără apă caldă şi căldură în zona Centru, din cauza unei avarii RADET

Din cauza unei avarii apărută pe rețeaua de transport amplasată pe strada Traian, nu se pot asigura deocamdată...

Cîţu: Pentru restaurate, discutăm... dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă

Premierul Florin Cîţu a anunţat că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând, în acest...

Atenție, șoferi! De mâine, 6 străzi din municipiul Constanța devin cu sens unic

Noi măsuri de resistematizare rutieră vor intra în vigoare începând de miercuri, 21 aprilie. Mai exact, 6 străzi...

Florin Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al...

Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi după ce au fost diagnosticați cu Covid-19. Cei doi au avut rapelul la începutul lunii februarie

Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi la un spital din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu...

CONSTANŢA. Lucrări de amploare pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare. RAJA şi autorităţile locale încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp cât mai scurt

Investițiile din municipiul Constanța, în valoare de 98,7 mil. euro, cuprind reabilitarea și extinderea rețelelor...

METEO. Trei zile cu ploi în mare parte din ţară şi vreme rece

Urmează trei zile cu ploi în mare parte din ţară şi vreme rece pentru data din calendar. Mijlocul săptămânii va...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233