dobroge.tv

Live

CONSTANŢA nu scapă de furtuni. Este din nou cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică: cantitățile de apă pot ajunge până la 80 l/mp

CONSTANŢA nu scapă de furtuni. Este din nou cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică: cantitățile de apă pot ajunge până la 80 l/mp
19 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Dobrogea nu scapă de ploi. Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, începând de sâmbătă 19 iunie, ora 12.00 și valabil până sâmbătă, 19 iunie, la ora 23.00.

În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp”, transmit meteorologii.

De asemenea, începând de sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 23.00, până duminică 20 iunie, ora 23.00, județele Constanța și Tulcea intră sub cod galben. Sunt vizate ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.”, mai spun meteorologii

Recomandări

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


Sursă foto: Libertate / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233